Category Archives: Tegobe u trudnoći

Žgaravica u trudnoći

Žgaravica u trudnoći   Žgaravica je neugodan osjećaj pečenja u jednjaku i želucu, koje se često javlja tijekom trudnoće. Tada se djelomično probavljena hrana i želučana kiselina vraćaju u jednjak,… Read more »

Zatvor u trudnoći

Zatvor u trudnoći Budući da hormoni trudnoće utječu na opuštanje crijeva čime se usporava rad probavnog sustava, logična posljedica je pojava zatvora. Od njega pati čak 65% trudnica. Štoviše, ovaj… Read more »

Vrtoglavica u trudnoći

Vrtoglavica u trudnoći   Smanjenje broja eritrocita, koji prenose kisik kroz tijelo, može se odraziti pojavom vrtoglavice, pa čak i gubitkom svijesti. Česte nuspojave trudnoće su i pad krvnog tlaka… Read more »

Dijabetes u trudnoći

Dijabetes u trudnoći   Dijabetes nastaje kada u organizmu ponestane inzulina, koji kontrolira nivo šećera u krvi. Oko 5% trudnica oboli od ovog tipa dijabetesa (manifestira se isključivo u trudnoći… Read more »

Cistitis u trudnoći

Cistitis u trudnoći   Ova vrsta infekcije mjehura uzrokuje potrebu za učestalim mokrenjem, kao i peckanje u genitalnom području. Cistitis se češće javlja tijekom trudnoće, zbog većeg pritiska na mokraćni… Read more »