Trudnoća u dvadesetim » 25 do 29 godina

Trudnoća u dvadesetim » 25 do 29 godina

Ako vježbate i hranite se zdravo, te nastavite sa zdravim životnim stilom i za vrijeme trudnoće, trebali biste imati lakši porod i lako vratiti tijelo u stanje kakvo je bilo prije poroda.

Iako žene koje vole fitnes i u dobroj su formu,  lako se oporavljaju nakon poroda u bilo kojoj dobi, dok ste još uvijek u dvadesetim, porod i postporođajni oporavak su lakši. Dugoročno gledano na zdravlje, prema nekim studijama, ako zatrudnite u dvadesetim smanjujete rizike raka dojke i raka maternice. Stručnjaci misle da hormonalna promjena koja se pojavljuje za vrijeme ovulacije, može povećati rizike razvoja ovih dviju bolesti, a poveznica je da što ste više trudni manje ovulacija imate.

VAŠE EMOTIVNO STANJE

U kasnim dvadesetim vjerojatno ste već započeli s razvojem karijere i postigli određenu poslovnu sigurnost. Iako ovisi i o tome kada ste se udale, ali vjerojatno je vaš odnos sa suprugom zreo i lakše ćete se nositi s promjenama koje nosi roditeljstvo.

RIZICI ZA DIJETE

Postotak pobačaja u ovoj dobi je 10 posto.  Tek zanemarivo veći u odnosu na pet godina mlađe žene. Rizici rađanja djeteta s Downovim sindromom su 1 naprema 1.250, a 1 naprema 476 rađanja djeteta s nekom kromosomskom deformacijom.

 

Trudnoća u dvadesetim » 20 – 24 godine

Trudnoća u dvadesetim » 25 do 29 godina

Trudnoća u tridesetim » 30 – 34 godina

Trudnoća u tridesetim » 35 – 39 godina

Trudnoća u četrdesetim » 40 – 44 godine

Trudnoća u četrdesetim » 45 – 49 godina

Trudnoća u pedesetim » Preko 50 godina