Trudnoća u dvadesetim » 20 – 24 godine

Trudnoća u dvadesetim » 20 – 24 godine

Ovo su vaše najplodnije godine. Vaše mjesečnice su vjerojatno redovite, i većina ih je, ako ne i sve s ovulacijom. Žene između 20 i 24  u prosjeku imaju šanse za zatrudnjeti svaki mjesec oko 20 posto ukoliko dođe do nezaštićenog odnosa.

Jednom kada dođe do oplodnje vaš krvni tlak će se provjeravati na svakom kontrolnom pregledu, iako samo maleni postotak žena u ovoj dobi ima rizik povišenog krvnog tlaka.

Novija istraživanja pokazuju kako žene vaše dobi imaju samo za oko 50 posto rizika koji imaju žene u četrdesetim po pitanju razvoja dijabetesa u trudnoći.

VAŠE EMOTIVNO STANJE

Kako se osjećate u velikoj mjeri može ovisiti o tome kako su posložene druge stvari u vašem životu. Neke žene koje su morale odgoditi zaposlenje zbog trudnoće imaju otpor na početku trudnoće. Druga stvar koja muči trudnice u ovoj dobi je doživljaj tijela što je uvijek veći problem za mlađe žene nego starije. Također, žene u ovoj dobi više su vezane uz muževe i ulazak treće osobe u njihov odnos može im stvoriti osjećaj ugroženosti.

RIZICI ZA DIJETE

Postotak pobačaja u ovoj dobi je 9.5 posto. Najniži  koji će ikako biti uzimajući u obzir dob. Budući da su vaše jajne stanice relativno mlade, vaše dijete ima vrlo malene šanse da će se roditi s nekim defektom poput (Downov sindrom, 1 na 1.667 rizici su kod žena dobi 20 do 24 godine) ili nekih kromosomskih abnormalnosti (1 na 526 žena 20 do 24 godine).  Ipak, više žena u ovoj dobi će roditi dijete s poteškoćom nego starijih od 35 budući da rađaju više djece i rjeđe rade testove kojima se mogu dijagnosticirati defekti na fetusu.

Trudnoća u dvadesetim » 20 – 24 godine

Trudnoća u dvadesetim » 25 do 29 godina

Trudnoća u tridesetim » 30 – 34 godina

Trudnoća u tridesetim » 35 – 39 godina

Trudnoća u četrdesetim » 40 – 44 godine

Trudnoća u četrdesetim » 45 – 49 godina

Trudnoća u pedesetim » Preko 50 godina