COVERmagazin.com

7. (sedmi) tjedan trudnoće

7. (sedmi) tjedan trudnoće

7. (sedmi) tjedan trudnoće

Beba

7. tjedan trudnoće

Bebu ćete već moći vidjeti preko ultrazvučnog aparata.  Srce bebe se počinje razvijati. Glava će i dalje biti uočljivija od ostalog dijela tijela, a oči izraženije. Srce dobiva komore, ruke su već uočljive, noge su samo zameci, ali krajem tjedna već dobivaju i stopala.

Vaše tijelo

Sada su popratni simptomi trudnoće već izraženi. Mučnina, povraćanje, često mokrenje, promjene raspoloženja i razdražljivost su normalna pojava, jer kao što smo naveli tijelo se zaista nalazi u drugom stanju, ali već krajem tjedna simptomi počinju opadati, a vi biste se trebali ponovno osjećati svoji.

Zdravlje i stil

Sada je krajnji trenutak da posjetite liječnika ukoliko to već niste napravili, a dobar je trenutak i da kažete svojoj okolini da ste trudni kako bi imali veću uviđavnost prema vama.

Neka voće i povrće postanu dominantne namirnice vaših obroka kako biste dobili potrebne vitamine i minerale.

Kod vježbanja se usredotočite na ruke. Ne možete ni zamisliti koliko ćete biti sebi zahvalni zbog toga jednom kada nakon porođaja započnete dijete nositi u naručju.

Što kupiti

Još nije vrijeme za trudnički shopping.

Ako niste do sad provjerite svoje zdravstveno osiguranje, informirajte se o bolovanju za vrijeme trudnoće (komplikacijama), porodiljnim naknadama i uvjetima.

Odnos s partnerom

Zamolite partnera da i on pravi popis pitanja koja biste trebali postaviti liječniku prilikom sljedećeg posjeta, jer vi ste sigurno preopterećeni pa bi se mogli desiti da dosta toga zaboravite.


Komentari

Odgovori

*