Kategorija: Trudnoća po tjednima

Uz sve znanstvene činjenice o trudnoći po tjednima, opisujemo i osobno iskustvo trudnica koje su prošle po nekoliko trudnoća.

4. svibnja 2020. 0

13. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Drugo tromjesečje idealno je za ponovno povezivanje s partnerom. U prvom tromjesečju niste se osjećali najbolje, a u trećem će vas vaše tijelo živcirati i onesposobljavati za mnoge stvari. Pa u ovom razdoblju povećajte zajedničke aktivnosti.

4. svibnja 2020. 0

16. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Prsti na rukama već su formirani, noge su duže od ruku, a vi ćete već moći primijetiti njihovo kretanje.  Ako ništa ne osjetite neka vas to ne zabrinjava. Neke majke kojima je prva trudnoća ništa ne osjećaju do 24. tjedna…

4. svibnja 2020. 0

21. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Sada beba više ne raste toliko brzo, ali tijelo počinje sve više dobivati ljudske proporcije i dobivati na težini. Moždane stanice se i dalje stvaraju zapanjujućom brzinom između 50.000 i 100.000 u minuti.

3. svibnja 2020. 0

23. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Koža bebe još uvijek nije dovoljno zadebljala pa zbog krvi koja cirkulira ima crvenkastu boju. Zbog povezivanja živčanih vlakana bebini pokreti postaju koordinirani, a počinje i reagirati na vanjske zvukove, pa

30. travnja 2020. 0

27. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Ulaskom u treće tromjesečje beba sada ima dobre šanse da preživi i ako se prijevremeno rodi. Oči se otvaraju. Beba sada čuje mnogo bolje pa će vjerojatno već prepoznavati vaš glas i glas od vašeg muža.

29. travnja 2020. 0

28. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

U slučaju prijevremenog rođenja beba već ima velike šanse da preživi, jer može udisati zrak vlastitim plućima, a centralni živčani sustav dovoljno je razvijen pa je u stanju kontrolirati i regulirati tjelesnu

23. travnja 2020. 0

29. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Beba je možda već okrenute glave prema dolje, spremna za rođenje. Ako nije, još uvijek ima dovoljno vremena za to. Najčešće se beba u položaj za porod okrene do 31. tjedna, ali sve do 36 tjedna se može okrenuti.

22. travnja 2020. 0

30. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Iako mislite kako ste ogromni, bit ćete još veći. U trudnoći se u prosjeku dobije 8 do 13 kg. Vama vjerojatno preostaje dobivanje još dva kilograma u posljednjih deset tjedana.

20. travnja 2020. 0

33. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Micanje vaše bebe osjećate dosta intenzivno i češće. Ako ne možete izbrojati bar deset udaraca tijekom sat vremena možda je vaša beba gladna pa pojedite nešto zdravo ili popijte čašu voćnog soka što će vratiti

20. travnja 2020. 0

34. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Beba nastavlja da se popunjava i raste. Ima sve manje prostora pa nemate priliku često osjetiti njene pokrete. Iako kada vas udari njeni pokreti sada mogu biti snažniji jer je beba ojačala.

17. travnja 2020. 0

37. tjedan trudnoće

By Trudnoća COVER magazin

Beba je već naučila disati udišući i izdišući plodovu vodu, također odavno zna sisati palac, može gutati, treptati, ukratko rečeno potpuno je spremna za samostalni život.