COVERmagazin.com

37. tjedan trudnoće

37. tjedan trudnoće

Beba:

37. tjedan trudnoće

Sada će se njen rast pomalo usporavati. Ako nosite dječaka on će vjerojatno rasti nešto brže od djevojčice i biti teži pri porođaju.

Beba je već naučila disati udišući i izdišući plodovu vodu, također odavno zna sisati palac, može gutati, treptati, ukratko rečeno potpuno je spremna za samostalni život.

Vaše tijelo:

Porođaj se vrlo rijetko dešava bez najave, ali bilo bi dobro da napravite plan reagiranja koji ćete primijeniti u takvoj situaciji.

Vi ste vjerojatno već umorni od nošenja bebe. San je postao ekskluziva, a imate osjećaj kao da će vam beba svakog časa ispasti.

Skeniranjem moždanih valova trudnica u trećem tromjesečju došlo se do dokaza kako radi drugačije nego uobičajeno, pa to objašnjava zbog čega ste zaboravljivi. Na sreću, sve se vraća u normalu nekoliko mjeseci nakon rođenja. Do tada ostavljajte pisane podsjetnike što trebate obaviti.

Zdravlje i stil:

Liječnik bi vas ovaj tjedan trebao pregledati kako bi utvrdio položaj bebe. Ukoliko još uvijek nije okrenuta prema dolje možda će je pokušati pritiskom rukama okrenuti prema dolje.

Razgovarajte s liječnikom kada ga nazvati u slučaju trudova, kako reagirati, a ako su vam ostale još neke nejasnoće sada je trenutak da ga pitate.

Što kupiti:

Kupite literaturu ili posudite u knjižnici kojom ćete se informirati o mogućim komplikacijama pri porođaju ili reagiranju u slučaju iznenadnog porođaja.

Kupite nosiljku za dijete i vježbajte s lutkom kako je staviti i izvaditi iz nje.

Odnos s partnerom

Iskoristite ovo vrijeme kako biste zajedno kreirali planove za nakon rođenja djeteta.


Komentari

Odgovori

*