Kako prepoznati plodne dane

Kako prepoznati plodne dane

Kako prepoznati plodne dane

Kako prepoznati plodne dane

 

Odmah na početku treba razjasniti da plodne dane ne možete prepoznati, nego možete naučiti prepoznati ovulaciju, a plodni dani se tada računaju prema ovulaciji. Plodni dani su 4 dana prije ovulacije, i dva dana nakon ovulacije.

Ovulacija je trenutak kada jajnik otpušta jajašce.

Simptome ovulacije nije teško prepoznati. Jednom kada naučite na što obratiti pažnju shvatit ćete koliko je to lagano. Žena s prosječnim ciklusom ovulira oko 14. dana ciklusa, s tim da je prvi dan ciklusa prvi dan menstruacije. To znači da će kod većine žena kod kojih ciklus traje 28 dana, plodni dani biti od 10. do 16. dana ciklusa.

Ako su vaši ciklusi kraći ovulacija će nastupiti vjerojatno onoliko dana ranije koliko su kraći ciklusi, a ako su vaši ciklusi duži, ovulacija će vjerojatno nastupiti kasnije koliko su vaši ciklusi duži. Na primjer, ako vam ciklusi traju 26 dana, ovulacija će biti vjerojatno 12 dan ciklusa, s druge strane ako su vam ciklusi 30 dana, ovulacija će vjerojatno biti 16 dan ciklusa.

Točno objašnjeno kako prepoznati ovulaciju i plodne dane pročitajte u tekstu ispod, gdje ćete uz kalkulator plodnih dana, pronaći i test po kojem ćete prepoznati plodne dane i ovulaciju.

Plodni dani – kalkulator – kako prepoznati plodne dane

Zašto je samo 6 dana u ciklusu plodni dani