3 najčešće dileme o trbuhu u trudnoći

3 najčešće dileme o trbuhu u trudnoći

 

Da li zbog hormona ili zbog nepoznanica koje trudnoća nosi sa sobom, pitanja za koja bi u svakoj drugoj situaciji imali logično objašnjenje i ne bi se s njima zamarali u trudnoći postaju jako bitna. Neka od tih pitanja tiču se i trbuha u trudnoći. Da li je trbuh u trudnoći premali, da li je trudnički trbušćić preveliki, nisko ili visoko.

Ukoliko ste bili na redovitim pregledima, te je liječnik potvrdio kako je s vašom trudnoćom sve u redu, veličina i oblik trbuha postaju sasvim irelevantni.

Baš poput svega ostalog na ljudima, koliko trudnica toliko i različitih trudničkih trbuha.

Ako baš inzistirate na mjerenju trbuha, trebali biste započeti s mjerenjem negdje između 15 i 20 tjedna, a nakon toga neki uobičajeni rast je oko 1cm.

Ako ste sportske građe i imate snažne trbušne mišiće trbuh će se doimati manje, kao i ako ste visoki, dok će s druge strane ukoliko ste niski trbuh izgledati veće.

Zbog čega je vaš trbuh prevelik?

To ovisi o snazi trbušnih mišiće pred trudnoću, kao i općenito o tome kakve ste građe. Ako ovo nije prva trudnoća, trbuh će se početi viđati još ranije, jer su prethodne trudnoće oslabile trbušne mišiće. Možda vas težina trbuha tjera da se pomalo i pogrbite, a sve to čini da se trbuh doima većim.

Ako je vaš trbuh premali?

Ako imate mali trbuh vjerojatno su vaš najveći problem ljudi koji vas stalno pitaju jedete li dovoljno. Nastavite s redovitim pregledima, jedite kvalitetno i nutriconistički bogato.

Ako nosite visoko ili nisko?

Vjerojatno će vam “od milja” netko reći da izgledate kao da ste progutali loptu ako nosite visoko ili da izgledate kao da će vam dijete ispasti ako nosite nisko. Međutim, neke žene su građene tako da nose nisko, druge visoko, uz iznimku da se i kod jednih i kod drugih pred kraj trudnoće beba spušta. Visoko ili nisko ništa ne govori ni o spolu bebe, tako da svoj trudnički trbuh možete proučavati iz zabave, a za sve drugo mjerodavan je samo liječnik i njegove upute, a ne rekla kazala i nečije priče.

Stvarne fotografije tijela u trudnoći po tjednima

Stvarne fotografije tijela u trudnoći po tjednima