19. travnja 2024.

Trudnoća

COVER magazin

Povišena tjelesna temperatura kao znak trudnoće

Mnoge žene koje pokušavaju ostati trudne traže svaki prvi znak koji bi mogao ukazivati na trudnoću, ali slično je i sa ženama koje ne žele ostati trudne. One također reagiraju na svaki znak trudnoće...

Povišena tjelesna temperatura kao znak trudnoće

Povišena tjelesna temperatura kao znak trudnoće

Mnoge žene koje pokušavaju ostati trudne traže svaki prvi znak koji bi mogao ukazivati na trudnoću, ali slično je i sa ženama koje ne žele ostati trudne. One također reagiraju na svaki znak trudnoće.
Povišena tjelesna temperatura zapravo je prvi znak trudnoće kod većine žena. Većina žena koje mjere temperaturu primjećuje u slučaju trudnoće blagi porast temperature 21. dan ciklusa, a zatim će primijetiti da nakon 24. dana ciklusa temperatura ne pada, kako bi inače pala da nije došlo do trudnoće, nego ostaje na povišenoj razini.

Koliko povišena tjelesna temperatura je znak trudnoće?

Temperatura nikad nije pouzdan simptom trudnoće i da biste na temelju blago povišene temperature mogli sa sigurnošću reći da ste trudni, ali može biti dobra indicija za daljnje pretrage i testove.

Koliko će vaša temperatura porasti u trudnoći?

Ako ja vaša temperatura u prvom dijelu ciklusa oko 36,6 °C za vrijeme ovulacije vjerojatno će pasti na 36,7°C. nakon toga će opet rasti malo više na oko 37°C, te će nastaviti biti oko 37,1 ili 37,2 i nakon 23. dana ciklusa kada bi počela padati ako ne bi bilo trudnoće. Da biste bolje shvatili ove odnose pročitajte tekst ispod, jer ćete lakše moći vizualizirati rast i pade temperature u pojedinim dijelovima ciklusa.

Opširnije o mjerenju i tablični prikaz temperature u slučaju trudnoće, usporedno s temperaturom kada nema trudnoće potražite na linku ispod:

Povišena tjelesna temperatura kao prvi rani znak trudnoće