Zbog čega je svih 40 tjedana trudnoće važno?

11. studenoga 2020. Off By Trudnoća COVER magazin

Zbog čega je svih 40 tjedana trudnoće važno

Zbog čega je svih 40 tjedana trudnoće važno?

Svaka trudnica kada se približi terminu poroda počinje priželjkivati porod što prije kako bi upoznala svoje maleno dijete, međutim najnovija saznanja ukazuju kako je svaki tjedan za dijete važan, bez obzira što se smatra kako je porod “u terminu” već iza 37. tjedna.

Mozak je organ vašeg djeteta koji se intenzivno razvija u zadnjim tjednima pred porod, pa je svaki dan koji je beba u vama bitan. Dio mozga koji se koristi za razmišljanje udvostručit će svoju veličinu u posljednjih nekoliko tjedana trudnoće. Ukupno mozak bebe u 35. tjednu trudnoće teži samo 2/3 ukupne težine koju će imati s 40 tjedana.

Naravno, najčešće roditi prijevremeno nije vaš izbor, ali često žene znaju tražiti neopravdano prijevremeni porod. Naravno, ukoliko vaše medicinsko stanje zahtjeva prijevremeni porod na njega će vas uputiti liječnik i vaša će beba nadoknaditi s vremenom i izjednačiti se s djecom rođenom u punom terminu. Međutim, ako je prijevremeni porod vaša želja bez medicinske potrebe pokušajte se oduprijeti  inzistiranju na prijevremenom porodu.

Vezano – Kako se računaju tjedni, mjeseci i tromjesečja u trudnoći

Kako se računaju tjedni, mjeseci i tromjesečja u trudnoći

Trudnoća po tjednima