Koji čaj piti navečer?

Koji čaj piti navečer?

Koji čaj piti navečer?

Koji čaj piti navečer?

Čajevi su uvijek dobar izbor, no, ni oni nisu svi isti, te se ovisno o svojim glavnim karakteristikama koriste za različite namjena.

Ujutro su dobar izbor zeleni čaj, čaj od rooibosa, čaj od šipka…  Više: Koji čaj je najbolje piti ujutro? [ ZDRAVLJE ] – COVER magazin.com

Navečer izbjegavajte čajeve koji podižu razinu energije i sadrže kofein, dok su za večernje opuštanje, ali i dobar san dobar izbor biljni čajevi poput koji pomažu pri opuštanju.
Neki od čajeva koji su dobar izbor navečer su:

Čaj od kamilice – ovaj biljni čaj se dugo koristi i jedan je općepoznatih čajeva. Čaj od kamilice djeluje ima blaga umirujuća svojstva, ali bogat je i antioksidansima.

Čaj od mente – Čaj od mente je dobar izbor za želučane probleme, ali i kod prehlade i gripe. Često se upravo navečer pije čaj od mente kako bi nakon večere smirio probavni sustav i pomogao da se bolje spava.

Čaj od kadulje – Čaj od kadulje pomaže opuštanju mišića, iako ima i mnoge druge benefite, dobar je izbor za večernji čaj upravo zbog efekta opuštanja mišića.

Čaj od ruže – Miris ruže iz čaja će pomoći u opuštanju i pomaže boljem spavanju.

– Čaj od lavande – Poznat je učinak lavande, kako mirisa tako i čaja. Stoga je čaj od lavande dobar izbor za čaj koji ćete piti navečer prije spavanja.

Vezano:

Čajevi