3 najčešće dileme o trbuhu u trudnoći

Da li zbog hormona ili zbog nepoznanica koje trudnoća nosi sa sobom, pitanja za koja bi u svakoj drugoj situaciji imali logično objašnjenje i ne bi se s njima zamarali u trudnoći postaju jako bitna. Neka od tih pitanja tiču se i trbuha u trudnoći. Da li je trbuh u trudnoći premali, da li je trudnički trbušćić preveliki, nisko ili visoko.

Štetnost ultrazvuka u trudnoći

Svako malo se nekim natpisima i novinskim naslovima kao da želi dodatno zaplašiti i onako osjetljive trudnice, pa se tako u posljednje vrijeme mnogo piše o štetnosti ultrazvuka iako njegova nazovi štetnost nikad nije dokazana, a korisnost se često dokazuje.

PETRA – imendan 2022. –

Znate li da slavljenje imendana nije posebno samo za Hrvatsku i okolne balkanske zemlje. Imendan je poseban dan koji se slavi širom svijeta. Imena svetaca naznačena su u katoličkom kalendaru . Ima li više svetaca i blaženika s istim imenom u kalendaru proslavit ćete imendan koji je najbliži vašem rođendanu ili koji je najznačajniji u vašoj župi i susjednim župama ili okruženju.

Ante – imendan 2022. –

13.06. obilježava se imendan imena Ante i njegovih izvedenica, kada se slavi Dan sv. ANTUNA. Imendan Ante može se obilježavati i 17. siječnja kada se slavi spomendan svetog Antuna opata, ali je kod nas uobičajeno slaviti ga na spomendan svetog Antuna Padovanskog 13. lipnja.

Pokloni tri mudraca – simbolika poklona koje su tri kralja nosila Isusu

Blagdan Sveta tri kralja temelji se na opisima u evanđelju po Mateju, prema kojem su tri mudraca s istoka, došla u Jeruzalem pokloniti se novorođenom dječaku Isusu. Put do malenog Isusa pronašli su prateći zvijezdu repaticu. Kasnije je priča razrađena kroz predaju, te se počinju spominjati imena mudraca Gašpar, Balkior i Baltazar.