Wine EnoGASTRO VIP Event – Međunarodna konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca

Organizator Dantes i tim agencije Ricerca Mercato sa svojim vrhunskim govornicima već šestu godinu ovu lijepu priču „prepričava” diljem Hrvatske i do sada su „ispričali” tj. organizirali 22 vrlo lijepa eventa u raznim destinacijama kao što su Rijeka, Split, Poreč, Zadar, Vodice, Brtonigla, Zagreb, Šibenik, Makarska, Opatija i Novalja.

Objavljeno
Kategorizirano kao COVER LIVING

Prvi dan proljeća

Iako u školskoj literaturu stoji kako proljeće počinje 21. ožujka, proljeće već godinama počinje jedan dan ranije, odnosno 20. ožujka.

Predavanje i primanje poklona

Stvari koje nekome želimo pokloniti trebamo i zamotati. Važno je prije umotavanja odlijepiti cijenu, jer je nije pristojno ostaviti na poklonu. Ako se cijena nikako ne može ukloniti, ni prelijepiti nekom naljepnicom, tada je bolje pokloniti nešto drugo, nego je ostaviti na poklonu.

Mjesečeve mijene 2022.

Polovina mjesečeve površine uvijek je obasjana suncem, ali koliko te svjetlosti se reflektira na zemlju ovisi o vremenu i točki gledanja sa Zemlje. Refleksiju sunčeve svjetlosti koja se vidi sa…

TUMAČ SNOVA – Detaljno tumačenje snova

Tumač snova predstavlja smjernicu kako biste lakše razumjeli snove. On je putokaz, ali vi morate čitati i shvatiti simbole iz snova na osoban način. Samo tako snovi će vam pomoći pri vašoj potrazi.

Objavljeno
Kategorizirano kao COVER LIVING

Normalna (preporučena) sobna temperatura

Preporučena temperatura za dnevni boravak je 21 C stupanj, sve manje od 18 C je već premalo, a ispod 16 C se javljaju zdravstveni rizici za organizam. Preporučena temperatura za spavaću sobu je 18 C stupnjeva. Međutim, nekome tko je zimogrozniji ove temperature su preniske pa slijede savjeti kako da vam ostane toplo i zimi.

Kako da živo božićno drvce što duže preživi u tegli

Kada birate božićno drvce u tegli vjerojatno ćete već kod kupovine dobiti savjet koju vrstu stabla odabrati. Obično se preporučuje za živo drvce patuljasta smreka, nordijska jela ili srebrna jela, jer imaju manje korijenje koje je za početak lakše vaditi iz zemlje, a i kasnije lakše presaditi nakon Božićnih blagdana.

Recept za kuhano vino

U skladu sa zimskim i blagdanskim ugođajem kuhano vino je neizbježno. Ono ne samo da će vam popraviti raspoloženje, nego je i zdravo. Ako prvi put pravite kuhano vino, s ovim receptom ste sigurni. Ovo je recept za kuhano vino koji svi hvale, a sviđa se i muškarcima i ženama, ima idealan omjer slatkoće i začina. Najbolji recept za kuhano vino…

Božićni varenik – recept za dalmatinsko božićno kuhano vino –

Nepravedno stavljen u drugi plan spram popularnih recepata za kuhano vino s klinčićima, anisom i cimetom božićni varenik je izvrstan topli napitak koji se tradicionalno pio u dalmatinskim krajevima, najčešće na sam Božić, ali i blagdanske dane nakon Božića pa sve do Sveta tri kralja. Božićni varenik se pije prije jela i pije se dok je vruć, svježe pripremljen.

Kako izabrati čaše za kuhano vino?

Za razliku od klasičnih čaša za vino koje u pravilu djeluju elegantno, čaše za kuhano vino su prilično drugačiji tip čaša. Osim što se radi o vinu koje se vruće sipa u čaše, ono se poslužuje u posebnom blagdanskom razdoblju kada je sve nešto drugačije i posebnije. Tako je i s čašama za kuhano vino. Čaše za kuhano vino mogu biti elegantne, ali one su i često inspirirane zimom i blagdanima kada se kuhano vino najviše i priprema.

Moderan stalak za cvijeće

Kako biste osvježili svoj životni prostor i udahnuli mu novi dašak, nakon što odaberete pravo cvijeće, važno je odabrati i stalak za cvijeće koji će se uklopiti u vaš dom i njegovo uređenje.