Normalna (preporučena) sobna temperatura

Preporučena temperatura za dnevni boravak je 21 C stupanj, sve manje od 18 C je već premalo, a ispod 16 C se javljaju zdravstveni rizici za organizam. Preporučena temperatura za spavaću sobu je 18 C stupnjeva. Međutim, nekome tko je zimogrozniji ove temperature su preniske pa slijede savjeti kako da vam ostane toplo i zimi.

Vino kalorije – Koliko kalorija ima u KUHANOM VINU?

Čaša vina može biti dobra za zdravlje, no ukoliko brojite kalorije može vas zanimati koliko kalorija ima u vinu koje pijete. Vino se pije već tisućama godina, te se i o njegovim blagodatima često raspravlja. Poznato je da vino ima brojne dobre sastojke, te njegova konzumacija povoljno djeluje na organizam. No, i pri tome je bitno voditi računa o umjerenoj konzumaciji vina.

Božićna prehrana – Kako se ne udebljati u prosincu i tijekom blagdana

Božićna prehrana – Kako se ne udebljati u prosincu i tijekom blagdana Obično veselje, domjenci i izlasci kreću s prvim danom prosinca. Ova godina je nešto drugačija, ali svejedno svjesno ili podsvjesno želimo nadoknaditi ono što propuštamo u odnosu na normalne godine, pa kuhamo i častimo se više. Ispod su neki savjeti kojih bi se… Nastavi čitati Božićna prehrana – Kako se ne udebljati u prosincu i tijekom blagdana

Kako proslaviti Božić 2021, ako ćete biti sami

Kako proslaviti Božić 2021, ako ćete biti sami Teško je zamisliti uopće Božić na koji biste bili sami. Biti bez obitelji ili bez prijatelja na ovaj blagdan nije lako, ali baš ako volite svoju obitelj i prijatelje ovaj Božić i blagdane ih ne biste trebali posjećivati. Najbolji poklon koji im možete dati je ne družiti… Nastavi čitati Kako proslaviti Božić 2021, ako ćete biti sami

Objavljeno
Kategorizirano kao Selfhelp

Kako pripremiti zeleni čaj

Kako pripremiti zeleni čaj Zeleni čaj, tradicionalni kineski napitak, ima mnogobrojne zdravstvene prednosti. No, ukoliko se ne pripremi pravilno imat će gorak i travnat okus koji mnogima smeta, te ga zbog toga ne žele piti. Dok pripremate zeleni čaj imajte na umu da će čaj ako je namočen u vodi koja prelazi 90°C postati gorči.… Nastavi čitati Kako pripremiti zeleni čaj

Objavljeno
Kategorizirano kao Zanimljivo

Umjetni božićni bor, rezano stablo ili živo božićno drvce u tegli – što je ekološki bolja opcija

Umjetno stablo nije nikakva ekološki prihvatljiva opcija, jer se umjetna božićna drvca ne mogu reciklirati, za razgradnju jednog drvca potrebne su tisuće godina, a za njegovu proizvodnju treba utrošiti energiju što rezultira zagađivanjem, pa zapravo umjetna božićna drvaca i ekologija ne idu ni u kakvu zajedničku rečenicu..

Kako da živo božićno drvce što duže preživi u tegli

Kada birate božićno drvce u tegli vjerojatno ćete već kod kupovine dobiti savjet koju vrstu stabla odabrati. Obično se preporučuje za živo drvce patuljasta smreka, nordijska jela ili srebrna jela, jer imaju manje korijenje koje je za početak lakše vaditi iz zemlje, a i kasnije lakše presaditi nakon Božićnih blagdana.

Nikola – imendan 2021. –

Nikola je katoličko ime koje ima svoj imendan slavi 06.12. Tijekom godine se još nekoliko puta spominje ime Nikola, te se imendan ukoliko ste Nikola može obilježavati najmanje tri puta godišnje i to.

Sanjati ŽUTA BOJA – detaljno tumačenje –

Žuta boja nas potiče kako trebamo biti hrabriji i odlučniji. Sanjati žutu boju govori o hrabrosti, te nas snovi u kojima smo sanjali žutu boju ili neke predmete u žutoj boji potiču da na tom području budemo hrabriji. Žuta boja kada je sanjamo sugerira da možda propuštamo e neke prilike zbog toga što nas je strah, radi vlastitih kočnica, te da pronađeno načine kako da se ohrabrimo.

Recept za kuhano vino

U skladu sa zimskim i blagdanskim ugođajem kuhano vino je neizbježno. Ono ne samo da će vam popraviti raspoloženje, nego je i zdravo. Ako prvi put pravite kuhano vino, s ovim receptom ste sigurni. Ovo je recept za kuhano vino koji svi hvale, a sviđa se i muškarcima i ženama, ima idealan omjer slatkoće i začina. Najbolji recept za kuhano vino…

Božićni varenik – recept za dalmatinsko božićno kuhano vino –

Nepravedno stavljen u drugi plan spram popularnih recepata za kuhano vino s klinčićima, anisom i cimetom božićni varenik je izvrstan topli napitak koji se tradicionalno pio u dalmatinskim krajevima, najčešće na sam Božić, ali i blagdanske dane nakon Božića pa sve do Sveta tri kralja. Božićni varenik se pije prije jela i pije se dok je vruć, svježe pripremljen.

Čaj za spavanje i smirenje – koji čaj piti navečer?

Čaj za spavanje i smirenje – koji čaj piti navečer? Čajevi su uglavnom dobar izbor, no, ni oni nisu svi isti, te se ovisno o svojim glavnim karakteristikama koriste za različite namjena. Neki čajevi pomažu da se brže osoba razbudi, dok neki djeluju opuštajuće i smirujuće. Ujutro su dobar izbor zeleni čaj, čaj od rooibosa,… Nastavi čitati Čaj za spavanje i smirenje – koji čaj piti navečer?

Zdravi recepti od vina

Sljez i čaj od sljeza se stoljećima tradicionalno koristio kod problema s grlom, kašljem, ali i s probavnim sustavom. Poznata su i njegova laksativna svojstva. Posebno je popularan čaj od korijena bijelog sljeza.

Kuhano vino za prehladu – 3 najbolja recepta –

Nije slučajno da se kuhano vino pije baš zimi. Poznato je kako kuhano vino ublažava simptome prehlade, te se koristi tradicionalno za prehladu. Tajna kuhanog vina kao pripomoći kod prehlade je u tome što podiže temperaturu tijela, te na taj način pomaže tijelu da se samo bori protiv prehlade. Ukoliko imate visoku temperaturu ili ste uzeli bilo kakav lijek, kuhano vino ne biste smjeli piti. Bogato kalorijama i alkoholom, ali i prirodnim supstancama koje djeluju protiv mikroba kuhano vino pomoći će vam da prehladu prebrodite brže i lakše.

Hit frizura za dugu kosu (prosinac 2021)

Ove zime dominacija dugih frizura se nastavlja, a ako tražite inspiraciju za svoju kosu ne trebate dalje tražiti. Hit frizura sezone je zapravo toliko jednostavna da ćete se sigurno na njoj zaustaviti…