Kad je i kako obilježiti VALENTINOVO 2022.

Valentinovo je 14.02.2022. Na taj dan obilježavamo Dan sv. Valentina. Ovo je dan na koji se širom svijeta obilježava ljubav. Najčešće romantična ljubav, ali i sve druge vrste ljubavi. Bez obzira što se ovaj dan obilježava u gotovo svim zapadnim državama i dalje je u većini zemlja radni dan…

Moda danas – od modnih trendova prema održivoj modi

New York Times 1989. godine prvi put upotrijebio izraz brza moda, i od tada, sve do posljednjih nekoliko godina, bio je to termin koji je najbolje opisivao trenutnu modu. No prošlih godina, a najviše prošle godine počeli su se mijenjati odnosi u modi. Sve više brandova se okreće novim konceptima mode i održivoj modi. Prošle godine se tom trendu aktivno priključio poznati dizajner Giorgio Armani koji je upozorio na to da se moda mora usporiti.

Mirisne ljubavne poruke za Valentinovo

Valentinovo je još nekoliko trenutaka daleko! Ovo je savršeno vrijeme da pokažemo svojim najbližima koliko ih volimo i koliko nam znače. Poruku za Valentinovo možete poslati ljubavi vašeg života, prijateljima ili čak voljenoj osobi u obitelji.

Prirodni lijek za obnavljanje sluznice crijeva

Svi znamo kako su bakterije i mikroorganizmi poželjni u crijevima, jer proizvode korisne tvari za rad naših crijeva i općenito funkcioniranje našeg organizma. Međutim, kako bi odvojili te trilijune mikroorganizama koje žive u našim crijevima od ostatka organizma kako mu ne bi naštetili, stvara se mukozna barijera, odnosno sluznica crijeva

Elegantne haljine za svadbu

Moderne elegantne haljine za svadbu, za gošće na vjenčanjima ove sezone oduševljavaju svojom ležernošću i opuštenošću. Elegantne haljine za svadbu za proljeće – ljeto 2022. veselih su boja, odišu elegancijom, a istovremeno su razigrane i vesele.

Ideje za doručak – 30 brzih ideja za doručak, od tradicionalnih do internacionalnih

Tradicionalni hrvatski doručak teško je jednoznačno definirati jer je hrvatska tradicionalna kuhinja šarolika i obojena područjem, bilo priobaljem ili kontinentom u unutrašnjoj Hrvatskoj. Ipak, u tome i je čar hrvatske kuhinje pa u tradicionalnom doručku možete pronaći neiscrpnu paletu ideja i inspiracija za ovaj najvažniji obrok.

Bolnička dijeta za 15 dana

Bolnička dijeta je vrelo iscrpljujuća dijeta, pa je zahtjevna i u svojih originalnih 13 dana, a dva dodatna dana će dodano otežati pridržavanje, ali će rezultati biti stabilniji gubitak kilograma i privikavanje na manji unos hrane. Međutim, učinak će biti oduševljavajući i vrijedan truda.

Prvi dan proljeća

Iako u školskoj literaturu stoji kako proljeće počinje 21. ožujka, proljeće već godinama počinje jedan dan ranije, odnosno 20. ožujka.

Pokloni tri mudraca – simbolika poklona koje su tri kralja nosila Isusu

Blagdan Sveta tri kralja temelji se na opisima u evanđelju po Mateju, prema kojem su tri mudraca s istoka, došla u Jeruzalem pokloniti se novorođenom dječaku Isusu. Put do malenog Isusa pronašli su prateći zvijezdu repaticu. Kasnije je priča razrađena kroz predaju, te se počinju spominjati imena mudraca Gašpar, Balkior i Baltazar.

Tri frizure koje će biti najmodernije u 2022.

I dok smo proteklih sezona težili što ležernijim frizurama, jer smo više vremena provodili u stanu nego igdje drugdje ove godine se situacija mijenja, jer je došlo do zasićenosti ležernošću i žene su se zaželjele dotjerivanja i sređivanja, tako da mnogi stilisti najavljuju8 kako će fenirane frizure biti opet veliki trend u godini pred nama.

Predavanje i primanje poklona

Stvari koje nekome želimo pokloniti trebamo i zamotati. Važno je prije umotavanja odlijepiti cijenu, jer je nije pristojno ostaviti na poklonu. Ako se cijena nikako ne može ukloniti, ni prelijepiti nekom naljepnicom, tada je bolje pokloniti nešto drugo, nego je ostaviti na poklonu.