5 načina da smršavite koristeći mozak

5 načina da smršavite koristeći mozak

Stručnjaci kažu kako je jedan od glavnih razloga zbog čega neki ljudi imaju poteškoća s mršavljenjem to što ne znaju kako im funkcionira mozak i kako ih mozak zavarava kada se radi o hrani.

Zbog toga ispod navodimo 5 znanstvenih činjenica o tome kako možete upotrijebiti mozak za mršavljenje.

-1- Držite se podalje od slika hrane

Što više gledate hranu to više jedete. Kada gledamo hranu na fotografijama ili TV-u naše tijelo luči hormon koji se povezuje s tekom, pa bi osobe koje žele smršaviti trebale izbjegavati gledanje u privlačna jela. Osim u slučaju da vodite foto dnevnik onoga što vi jedete. Fotografirate li hranu koju vi jedete, to će vam pomoći da osvijestite svoju prehranu i zdravije se hranite.

-2- Nemojte jesti s ljudima koji uzimaju velike porcije

Tri znanstvenika s različitih sveučilišta provela su istraživanja koja su dala jednake rezultate „na ljude utječu oni koji s njima sjede za stolom, čak i ako toga nisu svjesni“. Ako osobe pokraj vas biraju veće porcije i vi ćete vjerojatno steći takvu naviku.

-3- Podsjećajte se na ono što vam je bitno

Ako želite smršaviti teško da ćete to uspjeti ako to radite samo zbog brojke na vagi, ali ako mozak stalno podsjećate na razloge zbog kojih je bitno da izgubite kilograme tada ćete imati više motiva. Svakodnevno se podsjećajte na zdravstvene motive, događaj koji vam predstoji, to da ćete se bolje osjećati, imati više energije…

-4- Budite sretni

Na taj način ćete izbjegavati emotivno prejedanje. Posebno ako ste nesretni zbog viška kilograma koje imate, to vam ne pomaže smršaviti. Što ste kritičniji prema svome tijelu to ćete teže gubiti kilograme. Stoga neka vam prva zadaća bude zavoljeti svoje tijelo takvo kakvo jest, a zatim ćete raditi na tome da ono bude još zdravije.

-5- Dovoljno spavajte

Kada spavamo naš um se odmara, a to vam pomaže da mršavite. Znanstvenici znaju da je dio razloga za debljinu skriven u genetici, ali novija istraživanja pokazuju da premalo sna aktivira genetički kod koji potiče debljanje.

Vezano : Dijeta

30 dijeta za mršavljenje s planovima dijeta

Ostavite komentar

*