3 najbrže dijete – može li se izgubiti 1 kg i više dnevno

3 najbrže dijete - može li se izgubiti 1 kg i više dnevno

3 najbrže dijete - može li se izgubiti 1 kg i više dnevno

3 najbrže dijete – može li se izgubiti 1 kg i više dnevno

Prema popularnosti brze dijete mnogo su zanimljivije od onih bržih, jer obećavaju brzi gubitak kilograma u tek nekoliko dana. Brze dijete nisu prikladne za osobe koje žele izgubiti veći broj kilograma, ali one osobe koje trebaju izgubiti do 5 kilograma kako bi tek po malo popravile liniju ili izgubile višak koji su dobile preko blagdana ili nekih događaja gdje su puno jele, često se odlučuju za njih.

Međutim, često se postavlja pitanje može li se izgubiti više kilograma u jednom danu? Matematika kaže da bismo izgubili 1 kg tjelesnih masnoća trebamo unijeti oko 7500 kalorija manje. To bi značilo da za jedan kilogram masnoća ne bismo baš ništa trebali jesti bar tri dana. Međutim, ključna stvar je tjelesnih masnoća. Kilogrami koje gubite se ne sastoje samo od tjelesnih masnoća, nego i od hrane koju niste unijeli u organizam, od viška vode i u konačnici od mišićnog tkiva i masnoća. Također, dijete kod kojih se uključuju neke detoksikacijske namirnice ili napitci, ubrzat će gubitak kilograma, jer ćemo iz tijela izbaciti i neke toksine.

Stoga je moguće u prvih par dana gubiti po 1 kilogram ili više dnevno ukupne tjelesne težine. Jest ćete manje, riješit ćete se nadutosti u crijevima, viška vode i nešto od masnoća. Baš zbog toga u prvim danima dijete se gubi više, a zatim se gubitak kilograma kod svih dijeta naglo usporava. Kada ste se riješili nadutosti, izgubili višak vode i nešto toksina, masnoće dalje idu prema čistoj matematici. Mršavite onoliko koliko kalorija manje unesete. Vjerojatno najviše možete izgubiti u prva tri dana, a zatim će se gubitak težine usporiti i gubit ćete konstantno masnoće u mjeri da gubite onoliko težine koliko kalorija manje unesete, tako da ćete na svakih 1000 kalorija koje manje unesete gubiti oko 130 do 150 g.

Ispod su tri najpopularnije dijete kojima se gubi nekoliko kilograma u par dana:

Brza dijeta:

Najjednostavnija BRZA DIJETA – 5 kg u 5 dana

Uskrsna dijeta:

Uskrsna dijeta kojom gubite 5 kg u samo 3 dana

Bolnička dijeta:

Bolnička dijeta – 10 kg u 13 dana