Feng shui savjeti za mršavljenje

13. veljače 2021. 0 By COVERmagazin

Feng shui savjeti za mršavljenje

Feng shui ima vrlo moćan utjecaj na našu podsvijest. Zbog toga je vrlo značajan i kod gubitka kilograma. Umjesto da brojite kalorije i mjerite obline, dobro zdravlje možete promovirati pažljivim izborom oblika, materijala i boja. Skeptični? Ništa vas ne košta da isprobate.

Pravokutno posuđe

Kvadratno posuđe je bolje od okruglog ako želite izgubiti na težini ili održati postignutu. To je zbog toga što pravokutnici potiču umjerenost, a krugovi znatiželju.

Pastelno na vidljivo

Pastelni i zemljani tonovi promoviraju zadovoljstvo, dok sjajne i jake boje potiču apetit. Ako se zaista želite pridržavati plana dijete obojite kuhinju i blagovaonicu u zemljane tonove poput smeđe, bež ili marelice. Više ćete uživati u obrocima i nećete doći u napast da se prejedate.

Samo opušteno

Što je opuštenije vaše okruženje, lakše ćete se pridržavati dijete. Držite se parnih brojeve. Postavite paran broj stolaca. Ako imate neparan broj članova obitelji dodajte ekstra stolaca za stol.

Ogledalo na zidu

Ogledala pomažu usredotočiti se. Pa, da biste ostali usredotočeni na svoje fitness ciljeve dodajte ogledala u blagovaonicu. Na taj način ćete postati svjesniji onoga što jedete, kao i količine hrane koju unosite.

Dom držite urednim

Započnite s kuhinjom, očistite hladionik, bacite sve čemu je istekao rok trajanja, kao i ono što rijetko koristite. Što uredniji bude vaš dom to ćete lakše smršaviti.

Jedite sporo

Brzo gutanje hrane često rezultira prejedanjem, jer ne dajete stomaku priliku da osjeti punoću. Kako biste usporili unos hrane postavite sat s glasnijim otkucajima. On će vas podsjetiti da usporite s unosom.

Jedite iz desertnih tanjura

Nekako se uvriježilo da ljudi jedu iz tanjura veličine onih za serviranje, a desertni su oni normalnih porcija. Veličinu porcija ćete smanjiti, ako smanjite veličinu tanjura.

Kuhajte

Kada pripremate vlastito jelo  imate veću mjeru za porcije, ali je i lakše kontrolirate sastojke. Osim toga kuhanje promovira financijski prosperitet. Ako mislite da nikad ne možete biti premršavi ni prebogati, tada trebate što češće kuhati.

Jedite šareno

Što je raznobojniji vaš tanjur, odnosno hrana na tanjuru to više različitih nutricionističkih sastojaka unosite. Dobro pravilo je da bi nevažno o jelu jedna trećina trebalo biti meso, druga povrće ili voće, a treća ugljikohidrati.

MRŠAVLJENJE BEZ DIJETE – 1 do 2 kg tjedno bez odricanja i gladi – COVER magazin.com

MRŠAVLJENJE BEZ DIJETE – 1 do 2 kg tjedno bez odricanja i gladi