Koliko kilograma je 1000 kalorija?

Koliko kilograma je 1000 kalorija?

Koliko kilograma je 1000 kalorija?

Koliko kilograma je 1000 kalorija?

 

Mnoge osobe u želji da postignu idealnu tjelesnu težinu traže najbolje dijete i načine kako smršaviti. Brojanje kalorija je jedna od najboljih metoda. Cilj brojanja kalorija je da unosite manje kalorija nego što ih trošite.
Da biste se udebljali jedan kilogram morate jako puno ekstra kalorija unijeti, a jednako tako da biste smršavili morate značajno manje hrane unositi nego što trošite.

1000 kalorija se nalazi u 130 grama masnoća. To u prijevodu znači, da ako unesete 1000 kalorija manje od dnevne potrošnje da ćete smršavjeti 130 grama, a ako unesete ekstra 1000 kalorija u organizam da ćete se udebljati. Zaokruženo, da biste smršavili 1 kg trebate biti na dijeti koja smanjuje unos kalorija za oko 1000 kalorija dnevno 7 dana.

Ako pojedete jedan veliki hamburger s prženim krumpirićima koji ima 1000 kalorija, uz normalnu dnevnu prehranu morate računati kako ćete se udebljati taj dan 130 grama.  Te da ćete prije ili poslije morati unijeti manje ili potrošiti kroz tjelovježbu ekstra 1000 kalorija.  Kaloričnost pojedinih namirnica možete pronaći u tablici ispod, a koliko potrošite pojedinom aktivnosti također.

Kalorije – pregledna tablica kalorija

Potrošnja kalorija po aktivnostima

Što je kalorija i kako brojati kalorije?