Najjednostavnija BRZA DIJETA – 5 kg u 5 dana

Najjednostavnija brza dijeta - kako je provesti i što očekivati

Najjednostavnija brza dijeta – kako je provesti i što očekivati

Iako se brze dijete optužuje za jo-jo efekt, odnosno da se izgubljeni kilogrami vrlo brzo vrate, brze dijete su ipak vrlo popularne jer se u samo tjedan dana može izgubiti i do pet kilograma.

Ako se budete pridržavali dijete zaista možete očekivati gubitak od 5 kg. Naravno, bit ćete gladni nakon pet dana dijete, pa je važno da ni dan nakon brze dijete ne pretjerujete s hranom, nego nastavite umjereno.

Iako se čini kontraproduktivno, posebno kod brzih dijeta, kada se gubi i dosta tekućine iz tijela, ali morate piti dosta vode kako biste ostali hidratizirani, ali i kako ne biste gubili na snazi. Voda će vam pomoći da se osjećate bolje. U neku ruku će zavarati vaš organizam.

Još jedan savjet koji će vam pomoći da brzo izgubite željene kilograme je da puno hodate dok ste na brzoj dijeti. Organizirajte sami sebi izlete, šoping.. Sve aktivnosti kod kojih ne razmišljate o hrani, a puno se krećete. Nemojte gledati kulinarske emisije, ni tražiti recepte. Također za vrijeme brze dijete se ne preporučuje ni odlazak u nabavku namirnica.

Svaki dan dobro spavajte. Čak odlazite u krevet i ranije nego obično i duže se zadržavajte u krevetu. Jako je bitno da što manje razmišljate o hrani. Nije loša ideja krenuti s nekim filmskim maratonom (ako uz filmove ne jedete grickalice) ili nekom drugom zabavnom aktivnosti. Izbjegavajte učenje, generalno pospremanje stana i sve one aktivnosti uz koje se dosađujete i razmišljate o hrani.

Brze dijete obećavaju gubitak pet kilograma u pet dana.

BRZA DIJETA BR. 1.

Ovo je najjednostavnija brza dijeta. Nema kompliciranja oko prehrane, nema kompliciranih jelovnika, a upravo to je njena prednost jer će razmišljanje o hrani svesti na minimum. Doći ćete i pojesti

Traje pet dana, a svaki dan se jede isto.

Doručak: Bilo koje voće osim banane

Ručak: jedna hrenovka i jedno kuhano jaje

Alkohol, zaslađeni sokovi i mlijeko su zabranjeni, ali je nužan unos dvije litre tekućine, vode ili bolje nezaslađenih čajeva.

Dijeta se ne smije provoditi uzastopno nekoliko puta bez pauze.

BRZA DIJETA BR. 2.

Traje sedam dana, a predviđeni gubitak težine je 5 do 6 kilograma.

PRVI DAN:

Jede se samo voće, osim banana. Voće je dozvoljeno u neograničenim količinama. S tim da je najbolji izbor ono koje sadrži puno vode poput lubenica.

DRUGI DAN:

Jede se isključivo povrće, koje može biti svježe, kuhano i konzervirano, s tim da treba izbjegavati grašasto povrće. Preporučuje se zeleno i lisnato povrće. Začini su dozvoljeni, ali ne ulje i masnoće.

TREĆI DAN:

Jede se i voće i povrće, te pripremljena juha: Izrezano povrće prelijte vodom i kuhajte na visokoj temperaturi oko 10 minuta, zatim smanjite temperaturu i kuhajte dok ne omekša. Na kraju dodajte začine.

ČETVRTI DAN:

Jedu se banane (do tri dnevno), nemasno mlijeko i juha pripremljena kao za prethodni dan.

PETI DAN:

Jede se juha, za jedan obrok 200 g govedine i do 6 svježih rajčica tijekom dana. Goveđi odrezak treba biti pečen ili kuhan. Ne smije se pržiti na masnoćama.

ŠESTI DAN:

Uz juhu, 400 g govedine danas možete slobodno izabrati bilo koje povrće.

SEDMI DAN:

Prehrana je kao i prethodni dan, samo govedinu zamijenite integralnom rižom.

Dijeta se može provoditi kroz nekoliko ciklusa, s tim da je potrebno preskočiti nekoliko dana između dvije dijete.

Alkohol, zaslađeni sokovi i mlijeko su zabranjeni, ali je nužan unos dvije litre tekućine, vode ili bolje nezaslađenih čajeva.

Još neke popularne brze dijete

Ukoliko vam iz nekog razloga brze dijete iznad ne odgovaraju ispod su navedene još neke inačice brze dijete koje su popularne.

Brza dijeta s jajima

Brza dijeta s jajima je popularna brza dijeta koja podrazumijeva kratkoročno konzumiranje uglavnom jaja i zdravih masnoća. Traje 3-5 dana. Promovira jako brzo mršavljenje, ali nosi određene zdravstvene rizike jer je nutricionistički jako oskudna. Ponekad se naziva i post jajima. Ovaj brza dijeta bogata je masnoćama, umjerena u proteinima, dok su ugljikohidrati svedeni na minimum. Brza dijeta s jajima popularna je jer neki tvrde da značajno smanjuje apetit, te da ne dovodi do velike gladi.

Brza dijeta s jajima plan prehrane

3 do 5 dana za sve obroke jedu se kuhana jaja uz dodatak zdravih masnoća

Nakon buđenja: Trebate konzumirati kuhano jaje s dodatkom žlice maslinovog ulja ili nekog drugog zdravog ulja ili maslaca.

Doručak, ručak, večera: Kuhano jaje s dodatkom masnoća (jedna žlica, 15 ml) jedete svaka 4 sata. Možete na neljepljivijoj tavi peći jaje s malo masnoće, ali kuhana jaja su bolja opcija. Jaja trebaju biti kvalitetna i domaća. Pijete dosta tekućine tijekom cijelog dana.

Primjer rasporeda obroka u planu brze dijete jajima:

Buđenje u 6,30

do 7h prvo jaje

u 11h drugo jaje

u 15h treće jaje

u 19h četvrto jaje

Ova dijeta je sa zdravstvenog stajališta dosta rizična i ne bi je trebale provoditi osjetljive osobe ili osobe sa bilo kakvim zdravstvenim stanjem.

Brza dijeta s pilećom juhom

Ovo je brza dijeta čija je okosnica pileća juha. Traje 3 – 5 dana i provodi se tako da je pileća juha zamjenski obrok svim obrocima osim doručka za svih 5 dana.

Doručak: Jede se prvi dan čaša jogurta, drugi dan voćna salata od mješavine voća, treći dan cjelovite ili zobene žitarice s jogurtom ili mlijekom, zatim četvrti opet svježe voće i peti dan žitarice ili zobene pahuljice s jogurtom ili mlijekom.

Nakon toga jedu se još:

1. međuobrok,

ručak,

2. međuobrok i

večera. Po mogućnosti u relativno pravilnim razmacima. Sve obroke osim doručka jede se pileća juha.

Pileća juha se pravi na standardan način s pilećim mesom. Na primjer možete praviti po ovom receptu: Recept za pileću juhu

Ako idete na brzu dijetu s pilećom juhom iznad nemojte dodavati krumpir, ali slobodno ubacite još neko povrće koje nije navedeno.

VAŽNO: meso iz juhe se ne jede. S tim da se mogu jesti svi ostali (povrtni) sastojci. Juhu treba jesti i za međuobrok. Brza dijeta pilećom juhom trebala bi ubrzati metabolizam držeći želudac stalno zauzetim. Na taj način tijelo bi trebalo trošiti i nešto više kalorija, a bez da se osjeća glad. Jako je bitno ne preskakati obroke i međuobroke, te za svaki pojesti tanjur juhe. Ova dijeta zbog povrća koje se nalazi u pilećoj juhi je nutricionistički bogata i ne bi trebala predstavljati zdravstvene rizike ukoliko se provodi samo 3 do 5 dana. Zapravo, može se reći da je uravnoteženi, ali dijetni plan koji dovodi do gubitka kilograma i do brzog mršavljenja.

Brza dijeta s jabukama

Ovo je također vrlo brza i vrlo jednostavna dijeta. Budući da su jabuke zdravo voće, nutricionistički bogato, neće predstavljati veće rizike, ali ne bi se smjela provoditi duže od 3-5 dana. Dijeta nosi i naziv 5 jabuka dnevno dijeta, što zapravo opisuje i način prehrane dok ste na brzoj dijeti s jabukama, s varijacijama gdje se drugi i treći dan dozvoljava povrće, odnosno cijeđeno voće.

1. dan brze dijete s jabukama

Trebalo bi pojesti po jednu jabuku za doručak, 1. međuobrok, ručak, 2. međuobrok i večeru. Dakle 5 jabuka ukupno. Veličina i vrsta jabuka nije navedena u planu prehrane pa odaberite prema vlastitoj želji.

2. dan brze dijete s jabukama

Za doručak i međuobroke se jedu jabuke, a za ručak i večeru uz jabuku treba pojesti i porciju nekog kuhanog povrća. Što znači da se povrće skuha, te samo začine sa soli i paprom.

3. dan brze dijete s jabukama

Treći dan za doručak i međuobroke pojede se po jabuka, a za ručak i večeru kuhano povrće, s malo soli i papra, možete dodatno začiniti s malo iscijeđenog limunovog soka, te nakon obroka popiti po čašu soka od svježe cijeđenog voća po odabiru ili mješavine voća. Važno je da sok bude svježe cijeđen, te da ne dodajete šećere

4. i 5. dan ponavlja se plan prehrane trećeg dana brze dijete s jabukama.

Povratak na glavnu stranicu dijeta

Teme o kojima se piše u tekstu: Jako brza dijeta, Hitna i brza dijeta, Najbolja brza dijeta, Brza dijeta 5 dana, Brza dijeta s jajima, Najefikasnija dijeta, Najjednostavnija brza dijeta