Najjednostavnija BRZA DIJETA – 5 kg u 5 dana

Najjednostavnija brza dijeta - kako je provesti i što očekivati

Najjednostavnija brza dijeta – kako je provesti i što očekivati

Iako se brze dijete optužuje za jo-jo efekt, odnosno da se izgubljeni kilogrami vrlo brzo vrate, brze dijete su ipak vrlo popularne jer se u samo tjedan dana može izgubiti i do pet kilograma.

Ako se budete pridržavali dijete zaista možete očekivati gubitak od 5 kg. Naravno, bit ćete gladni nakon pet dana dijete, pa je važno da ni dan nakon brze dijete ne pretjerujete s hranom, nego nastavite umjereno.

Iako se čini kontraproduktivno, posebno kod brzih dijeta, kada se gubi i dosta tekućine iz tijela, ali morate piti dosta vode kako biste ostali hidratizirani, ali i kako ne biste gubili na snazi. Voda će vam pomoći da se osjećate bolje. U neku ruku će zavarati vaš organizam.

Još jedan savjet koji će vam pomoći da brzo izgubite željene kilograme je da puno hodate dok ste na brzoj dijeti. Organizirajte sami sebi izlete, šoping.. Sve aktivnosti kod kojih ne razmišljate o hrani, a puno se krećete. Nemojte gledati kulinarske emisije, ni tražiti recepte. Također za vrijeme brze dijete se ne preporučuje ni odlazak u nabavku namirnica.

Svaki dan dobro spavajte. Čak odlazite u krevet i ranije nego obično i duže se zadržavajte u krevetu. Jako je bitno da što manje razmišljate o hrani. Nije loša ideja krenuti s nekim filmskim maratonom (ako uz filmove ne jedete grickalice) ili nekom drugom zabavnom aktivnosti. Izbjegavajte učenje, generalno pospremanje stana i sve one aktivnosti uz koje se dosađujete i razmišljate o hrani.

Brze dijete obećavaju gubitak pet kilograma u pet dana.

BRZA DIJETA BR. 1.

Ovo je najjednostavnija brza dijeta. Nema kompliciranja oko prehrane, nema kompliciranih jelovnika, a upravo to je njena prednost jer će razmišljanje o hrani svesti na minimum. Doći ćete i pojesti

Traje pet dana, a svaki dan se jede isto.

Doručak: Bilo koje voće osim banane

Ručak: jedna hrenovka i jedno kuhano jaje

Alkohol, zaslađeni sokovi i mlijeko su zabranjeni, ali je nužan unos dvije litre tekućine, vode ili bolje nezaslađenih čajeva.

Dijeta se ne smije provoditi uzastopno nekoliko puta bez pauze.

BRZA DIJETA BR. 2.

Traje sedam dana, a predviđeni gubitak težine je 5 do 6 kilograma.

PRVI DAN:

Jede se samo voće, osim banana. Voće je dozvoljeno u neograničenim količinama. S tim da je najbolji izbor ono koje sadrži puno vode poput lubenica.

DRUGI DAN:

Jede se isključivo povrće, koje može biti svježe, kuhano i konzervirano, s tim da treba izbjegavati grašasto povrće. Preporučuje se zeleno i lisnato povrće. Začini su dozvoljeni, ali ne ulje i masnoće.

TREĆI DAN:

Jede se i voće i povrće, te pripremljena juha: Izrezano povrće prelijte vodom i kuhajte na visokoj temperaturi oko 10 minuta, zatim smanjite temperaturu i kuhajte dok ne omekša. Na kraju dodajte začine.

ČETVRTI DAN:

Jedu se banane (do tri dnevno), nemasno mlijeko i juha pripremljena kao za prethodni dan.

PETI DAN:

Jede se juha, za jedan obrok 200 g govedine i do 6 svježih rajčica tijekom dana. Goveđi odrezak treba biti pečen ili kuhan. Ne smije se pržiti na masnoćama.

ŠESTI DAN:

Uz juhu, 400 g govedine danas možete slobodno izabrati bilo koje povrće.

SEDMI DAN:

Prehrana je kao i prethodni dan, samo govedinu zamijenite integralnom rižom.

Dijeta se može provoditi kroz nekoliko ciklusa, s tim da je potrebno preskočiti nekoliko dana između dvije dijete.

Alkohol, zaslađeni sokovi i mlijeko su zabranjeni, ali je nužan unos dvije litre tekućine, vode ili bolje nezaslađenih čajeva.

Povratak na glavnu stranicu dijeta

30 vrsta dijeta za mršavljenje s planovima dijeta

Teme o kojima se piše u tekstu: Jako brza dijeta, Hitna i brza dijeta, Najbolja brza dijeta, Brza dijeta 5 dana, Brza dijeta s jajima, Najefikasnija dijeta, Najjednostavnija brza dijeta