28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Top tri dijete za brzi gubitak kilograma

Kada govorimo o brzom gubitku kilograma mislimo na gubitak oko 3-5 kg u 1-5 dana. Iako se ne čini laganim...

Top tri dijete za brzi gubitak kilograma

Top tri dijete za brzi gubitak kilograma

Kada govorimo o brzom gubitku kilograma mislimo na gubitak oko 3-5 kg u 1-5 dana. Iako se ne čini laganim, neke dijete obećavaju ovakve rezultate, pa je odlično primijeniti ih pred neke zabave, proslave, odlazak na more ili slično, kada bismo htjeli ostaviti bolji dojam.

Najpoznatije dijete za brzi gubitak kilograma su Mjesečeva dijeta koja se provodi jedan dan ili 24 sata, Uskrsna dijeta, koja se provodi tri dana, Medicinska dijeta koja se u provodi 5 dana.

Koja dijeta će vam odgovarati odabrat ćete o vremenu koje imate pred sobom, kao i datumima, jer mjesečevu dijetu nije moguće prakticirati bilo kada, nego ovisi i mjesečevim mijenama.

Mjesečeva dijeta ovisi o mjesečevim mijenama i najčešće se koristi za brzu detoksikaciju i gubitak 1 – 3 kilograma. Provodi se samo 24 sata, ali bolje djeluje ako bez obzira kada bi dijeta počela, odnosno završila ne jedete ništa noć prije ili noć poslije. Primjerice da ako dijeta traje do 17h popodne da, ništa ne jedete do sljedećeg jutra. Ispod ćete pročitati sve o mjesečevoj dijeti s uputama kako je provoditi:

Uskrsna dijeta traje tri dana i obećava gubitak kilograma od najmanje tri, a nije toliko teška za provođenje. Ipak, želite li uspjeti u gubitku kilograma morate je se striktno pridržavati, te povećati aktivnost. Zove se Uskrsna, jer se poklapa s trodnevnicom posta prije uskrsa, kada se bira posan jelovnik, a osobe se više kreću jer se ide na mise, radi proljetno čišćenje i ostale pripreme za Uskrs. Ova dijeta odlično funkcionira i zbog toga jer je Uskrs usklađen s mjesečevim mijenama pa u sebi ima djelomično i poticajno djelovanje mjesečeve dijete. Više o ovoj dijeti pročitajte ispod.

Medicinska dijeta najpopularnija je dijeta za brzi gubitak kilograma, a provodi se 5 do 15 dana. Naziva se medicinska jer se prilikom kreiranja vodilo računa da osobama koje su na njoj u nitritivnom smislu ništa ne fali, te da prilikom provođenja osobe ne oslabe. Ispod su upute kako provoditi medicinsku dijetu i jelovnik.

Brze dijete svakako nisu preporučljive, jer nisu dobre za zdravlje, ali obzirom da ni prekomjerna težina nije dobra za zdravlje, neki ljudi se odlučuju za brze dijete. Iako bi svakako bilo bolje odlučiti se za promjenu životnog stila i mršavjeti sporo i sigurno, mijenjajući navike koje su dovele do viška kilograma, te stječući navike koje poboljšavaju životni stil. Također, poznato je da brzo mršavljenje ne daje dugoročne rezultate, te mnogi tvrde kako im se brzo izgubljeni kilogrami, jednako brzo i vraćaju, zbog toga brzo mršavljenje, bez obzira što donosi brze rezultate često i nije najodrživiji način. Ako želite brzo smršaviti dobro bi bilo prihvatiti strategiju pomnog biranja namirnica. Povrće je najbolji prijatelj brzog mršavljenja, dok već i sami znate, visoko procesuirane i masne namirnice su hrana koja onemogućava mršavljenje i doprinosi pretilosti. Povrće je nisko kalorično, bogato proteinima, vitaminima i mineralima i drugim visokovrijednim sastojcima, te igra vrlo važnu ulogu, osim u očuvanju prikladne tjelesne težine i prevenciji mnogih bolesti. Sve činjenice pokazuju kako je prehrana bogata cjelovitim namirnicama i zdrava prehrana puno bolji savjetnik mršavljenju od bilo kakvih dijeta, a posebno onih brzih. Ako se hranite nezdravo i birate nezdrave namirnice bez obzira koliko malo jeli, te se ne može nazvati dobrim odabirom za bilo kakav zdravi plan mršavljenja.

Brze dijete navedene iznad obično se preporučuju kao iznimka, kada u kratkom roku ciljano trebate izgubiti nekoliko kilograma, na primjer ako pred neku važnu svečanost želite stati u omiljenu haljinu, zadiviti nekoga novom linijom ili kao kratkoročna osobna motivacija. Brze dijete nisu prikladne ukoliko trebate izgubiti veći broj kilograma, općenito imate nezdrave prehrambene navike ili vam treba dijeta koju ćete provoditi duže vrijeme, jer su previše opterećujući i iscrpljujuće za organizam.