Mjesečeva dijeta za 2021.

Ispod ćete pronaći:

Mjesečeva dijeta za 2021.

Mjesečeva dijeta jednodnevni je post usklađen sa lunarnim kalendarom.

Iako spada u skupinu najstarijih dijeta ne gubi na svojoj popularnosti.

Mjesečeva dijeta uzima u obzir snagu mjesečeve gravitacijske sile o kojoj ovisi količina vode koju će tijelo zadržati.

Post se provodi 24 sata i potrebno je potpuno suzdržavanje od unosa hrane, a u tih 24 sata tijelo izgubi i do 3 kilograma.

Za vrijeme posta smije se piti i nezaslađeni čaj, te se treba nastaviti s normalnim tjelesnim aktivnostima. Mjesečeva dijeta se temelji na potpunom postu, te bi tijelo tih 24 sata trebalo biti bez kalorija. Dozvoljen je unos vode koja nema kalorija i nezaslađenih čajeva koji također ne sadrže kalorije.

Budući da tijelo može funkcionirati na rezervama 24-satna apstinencija od hrane ne bi trebala predstavljati veći napor za organizam. Pojačanim unosom vode, koji mjesečevom dijetom potiče se pročišćavanje i oslobađanje od toksina. Ne zaboraviti popiti najmanje dvije litre vode kako bi se tijelo što bolje očistilo.

Post treba započeti točno u vrijeme mjesečeve mijene, kada se mijenja i lunarno polje na Zemlji.

Mjesečeve mijene u 2021. godini:

Mjesečeva dijeta za 2021.

Preporuke za mjesečevu dijetu ovisno o fazama Mjeseca

Puni mjesec (UŠTAP)

Najbolji dan za mjesečevu dijetu je dan punog mjeseca ili uštap.  Dijetu biste trebali provoditi 24 sata, a idealno bi bilo, kada noć prije ili noć poslije (ako je pun mjesec u večernjem terminu), ne biste ništa jeli. Pijte vodu i nezaslađene čajeve.

Mladi mjesec (MLAĐAK)

Započeti dijetu na mlađak je odlično ako uz gubitak kilograma želite dobro detoksitirati tijelo. Idealno bi bilo piti samo vodu i nezaslađene čajeve za koje je poznato da detoksiciraju tijelo.  Možete piti i nezaslađenu limunadu, grejpnadu ili blagu orandžadu .

Prva i zadnja četvrt

Iako će učinak na gubitak kilograma biti nešto manji ovi dani dobri su za početak nekih dužih dijetnih planova i kombiniranje s drugim dijetnim planovima, ako trebate izgubiti par ekstra kilograma ili dobiti ekstra poticaj za mršavljenje. Postom ovim danima možete i “popraviti” dijetu  ukoliko ste krenuli na neku dijetu, pa ste malo odstupili. Post na prvu ili zadnju četvrt će vas vratiti na pravi put.

Lunarne faze:

Mlađak: Kad se Mjesec nalazi između Zemlje i Sunca i za nas je nevidljiv.
U kalendaru se prikazuje zacrnjenim krugom.

Prva četvrt: Nastupa šest dana nakon novog Mjeseca. U kalendarima ga predstavlja krug čija je lijeva strana zacrnjena.

Uštap: Zemlja se nalazi između Sunca i Mjeseca, koji je potpuno osvijetljen. Prikazuje se praznom kružnicom.

Posljednja četvrt: Položaj planeta isti je kao u prvoj. U kalendarima je prikazan krugom čija je desna polovica zacrnjena.