Mjesečeva dijeta za 2024.

Ispod ćete pronaći:

Mjesečeva dijeta za 2024.

Mjesečeva dijeta jednodnevni je post usklađen sa lunarnim kalendarom.

Iako spada u skupinu najstarijih dijeta ne gubi na svojoj popularnosti.
Mjesečeva dijeta uzima u obzir snagu mjesečeve gravitacijske sile o kojoj ovisi količina vode koju će tijelo zadržati.
Post se provodi 24 sata i potrebno je potpuno suzdržavanje od unosa hrane, a u tih 24 sata tijelo izgubi i do 3 kilograma.
Za vrijeme posta smije se piti i nezaslađeni čaj, te se treba nastaviti s normalnim tjelesnim aktivnostima. Mjesečeva dijeta se temelji na potpunom postu, te bi tijelo tih 24 sata trebalo biti bez kalorija. Dozvoljen je unos vode koja nema kalorija i nezaslađenih čajeva koji također ne sadrže kalorije.
Budući da tijelo može funkcionirati na rezervama 24-satna apstinencija od hrane ne bi trebala predstavljati veći napor za organizam. Pojačanim unosom vode, koji mjesečevom dijetom potiče se pročišćavanje i oslobađanje od toksina. Ne zaboraviti popiti najmanje dvije litre vode kako bi se tijelo što bolje očistilo.
Post treba započeti prije ili točno u vrijeme mjesečeve mijene, kada se mijenja i lunarno polje na Zemlji.

Mjesečeve mijene u 2024. godini:

Dijeta – mjesečeve mijene –

Iako se pod mjesečevom dijetom obično misli na dijetu koja se provodi kada je puni mjesec, svaka mjesečeva mijena nosi određene zdravstvene benefiti.

Preporuke za mjesečevu dijetu ovisno o fazama Mjeseca

Puni mjesec (UŠTAP)

Najbolji dan za mjesečevu dijetu je dan punog mjeseca ili uštap.  Dijetu biste trebali provoditi 24 sata, a idealno bi bilo, kada noć prije ili noć poslije (ako je pun mjesec u večernjem terminu), ne biste ništa jeli. Pijte vodu i nezaslađene čajeve. Najveći gubitak kilograma možete očekivati kada se post, odnosno mjesečeva dijeta provodi za vrijeme Punog mjeseca.

Mladi mjesec (MLAĐAK)

Započeti dijetu na mlađak je odlično ako uz gubitak kilograma želite dobro detoksitirati tijelo. Idealno bi bilo piti samo vodu i nezaslađene čajeve za koje je poznato da detoksiciraju tijelo.  Možete piti i nezaslađenu limunadu, grejpnadu ili blagu orandžadu .

Prva i zadnja četvrt

Iako će učinak na gubitak kilograma biti nešto manji ovi dani dobri su za početak nekih dužih dijetnih planova i kombiniranje s drugim dijetnim planovima, ako trebate izgubiti par ekstra kilograma ili dobiti ekstra poticaj za mršavljenje. Postom ovim danima možete i “popraviti” dijetu  ukoliko ste krenuli na neku dijetu, pa ste malo odstupili. Post na prvu ili zadnju četvrt će vas vratiti na pravi put.

Lunarne faze:

Mlađak: Kad se Mjesec nalazi između Zemlje i Sunca i za nas je nevidljiv.
U kalendaru se prikazuje zacrnjenim krugom.

Prva četvrt: Nastupa šest dana nakon novog Mjeseca. U kalendarima ga predstavlja krug čija je lijeva strana zacrnjena.

Uštap: Pun mjesec. Zemlja se nalazi između Sunca i Mjeseca, koji je potpuno osvijetljen. Prikazuje se praznom kružnicom.

Posljednja četvrt: Položaj planeta isti je kao u prvoj. U kalendarima je prikazan krugom čija je desna polovica zacrnjena.

Mjesečeva dijeta i kava

U mjesečevoj dijeti kava je dozvoljena ukoliko se u nju ne dodaje šećer ili mlijeko ili bilo koji drugi sastojak koji ima kalorije, ali kako je osim mršavljenja cilj mjesečeve dijete i detoksikacija organizma, možda biste probali izdržati taj dan bez kave.

Mjesečeva dijeta i čajevi

Biljni čajevi su dobrodošli u mjesečevoj dijeti jer će potaknuti mršavljenje i čišćenje organizma. Važno je da ih pijete potpuno procijeđene, ne zaslađujete ni prirodnim ni umjetnim šećerima i zaslađivanima, te da ni na koji način ne dodajete kalorije u čaj.

Koliko je učinkovita mjesečeva dijeta

Prema osobnom iskustvu, ali i drugim iskustvima mjesečevom dijetom je zaista moguće izgubiti do tri kilograma, posebno u ljetnim mjesecima i ako se nastavi s normalnim dnevnim aktivnostima. Gubljenje kilograma još će dodatno potaknuti ako se taj dan više krećete, vježbate ili napravite veći broj koraka. Ako želite na brzi način izgubiti manji višak kilograma tada svakako trebate isprobati mjesečevu dijetu.