Kako prestati misliti o hrani – 15 odličnih ideja kako ne misliti o hrani

Kako prestati misliti o hrani - 15 odličnih načina da ne mislite o hrani

Kako prestati misliti o hrani – 15 odličnih ideja kako ne misliti o hrani

Razmišljanje o hrani stvara želju za hranom i povećava konzumaciju. To je često problem kada je netko na dijeti i dok razmišlja o tome kako ne smije jesti, počne razmišljati što sve ne bi trebao jesti, te se istovremeno pojačava želja za hranom.
Stoga, ako želite da dijeta za mršavljenje bude uspješna, trebate smanjiti razmišljanje o hrani.

Ponekad je povećano razmišljanje o hrani posljedica stresa, ali može biti i iz dosade. Kada je osobi dosadno razmišlja što bi kuhala, što bi jela, što sve skupa povećava i želju za hranom. Također, ako se krećete u društvu gdje je hrana česta tematika i priča se dosta o kuhanju i vama će hrana biti često u mislima.

Kako smanjiti razmišljanje o hrani?

Ispod slijede neki savjeti kako što manje razmišljati o hrani, te ako vas uhvati “napad” razmišljanja o hrani kako odvratiti misli i prebaciti ih na nešto drugo, korisnije.

– Prošećite – Kada počnete razmišljati o hrani, a to ne želite, najbolje bi bilo izaći iz kuće ili stana i otići prošetati. Promjena prostora pozitivno djeluje te ćete na taj način promijeniti tijek misli. Istovremeno možete iskoristite šetnju za povećanje broja koraka što može pozitivno djelovati. Više:

15 razloga zašto je hodanje odlična tjelovježba
Može li se smršaviti hodajući sat dnevno? 

– Ako ne možete otići u šetnju izađite na balkon, promatrajte što se dešava vani, ili sjedite uz prozor, prelistajte novine, čitajte knjigu ili nešto na mobitelu. Nemojte gledati stranice sa hranom i kuhanjem. Važno je izaći iz vlastitih misli i usredotočiti se na vanjski svijet.

Pojačajte glazbu i bavite se nečim. Ako odaberete kućanske poslove imat ćete duplu korist, čišći stan, a manje ćete misliti o hrani. Ali nemojte čistiti kuhinju, nego prostorije u kojima nema hrane.

Presložite ormar. Ili neke police. Preslagivanje će vam zaokupiti misli, a napravit ćete nešto korisno.

Javite se prijateljima. Razgovor i dopisivanje o nekim drugim temama skrenut će vam misli od hrane.

Čitajte neke edukativne informacije na internetu ili pronađite online tečaj. To će vas držati aktivnima i angažiranima tako da ne možete razmišljati o drugim stvarima.

Presložite stare fotografije u mobitelu. Pregledavanje starih fotografija, što je za brisanje, a što nije, može vam neko vrijeme zaokupiti misli.

Pregledajte prijatelje ili koga pratite na društvenim mrežama. Vidite da li nekog treba dodati, neko izbrisati, koga pratite i zašto. Reorganizacija društvenih mreža je potrebna s vremena na vrijeme.

Napravite sok od iscijeđenog voća. To će vam vratiti energiju, hidratizirati vas te možda i smanjiti želju za hranom.

Napravite si kupku i uživajte. Dok ste u kadi ne možete kuhati niti posegnuti za hranom. Nakon toga lakirajte nokte. To će vam uzeti vremena, a dok se lak na noktima suši ne možete se baviti hranom.

Nemojte imati previše nezdrave hrane pri ruci. Stoga i ako vam se nešto baš jede posegnut ćete za onim dostupnim a to će biti neka zdrava namirnica.

Podsjetite sami sebe da je bolje da ostanete dosljedni i ne popustite želji.

Tražite uzore. Pogledajte po društvenim mrežama koje osobe vrijedi pratiti, a koje vas oduševljavaju stilom života i stavom prema tijelu, tjelovježbi i zdravoj prehrani.

Radite plan za sljedeće dane. Razmišljanje o obvezama možda vas zaokupi.

– Pogledajte nove modne trendove. Moda je uvijek zanimljiva, a dok tražite novu frizuru ili što ćete nositi ove ili sljedeće sezone zaboravit ćete na hranu. Tražite inspiraciju za nove kombinacije odjevnih predmeta koje imate u ormaru. Više: Frizure – najbolje frizure – Moda 

Vježbajte. Osim što ćete napraviti nešto korisno, prestat ćete razmišljati o hrani. Više: Za ove koristi od tjelovježbe vjerojatno niste znali [ ZDRAVLJE ] 

Vezano: