28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Aloe vera za mršavljenje – 5 odličnih recepata, te kada i kako piti aloe veru

Aloe vera za mršavljenje - 5 odličnih recepata te kada i kako piti aloe veru

Aloe vera za mršavljenje – 5 odličnih recepata te kada i kako piti aloe veru

Aloe vera može pomoći u mršavljenju, te je ovisno o preferencijama možete koristiti na različite načine.

Aloe vera pomaže u detoksikaciji organizma. Aloe vera može pomoći u ubrzavanju metabolizma, te pomaže da tijelo brže sagorijeva masti. Aloe vera pozitivno djeluje na probavni sustav. Ima laksativna svojstva te ukoliko se umjereno konzumira aloe vera može pomoći u boljem radu probavnog sustava. Upravo iz tog razloga aloe vera može pomoći u borbi protiv zadržavanja vode u organizmu.

Možete je konzumirati kao čaj od aloe vere ili sok od aloe vere.

Sok od aloe vere za mršavljenje

Sok od aloe vere se radi tako da u čašu vode dodate malo gela od aloe vere. Promiješajte dobro da se sjedine. Ovakav sok je najbolje piti ujutro i ne piti više od 10 dana.

Sok od aloe vere i iscijeđenog limuna za mršavljenje

Sok od jednog iscijeđenog limuna dodati u čašu vode, te dodati žlicu svježeg soka od aloe vere. Sve to skupa zagrijati do vrenja, dodati žlicu meda, ostaviti da se ohladi, te popiti napitak dok je mlak.

Sok od aloe vere za detoksikaciju organizma se konzumira ujutro prije doručka, te nakon konzumacije se ne bi trebalo jesti oko sat vremena.

Sok od aloe vere i jagoda za mršavljenje

Nekoliko jagoda, žlicu svježe aloe vere i iscijeđeni sok od jedne naranče s malo vode staviti u blender te dobro izmiksati i popiti
Ovakva kombinacija je dobra za mršavljenje. Najbolje je piti je ujutro.

Čaj od aloe vere i đumbira za mršavljenje

Ukoliko vam ne odgovaraju sokovi za ujutro, tada će ovakav čaj koji je bolje piti popodne biti bolji izbor za vas.
Žličicu đumbira i žličicu gela od aloe vere dodati u 2,5 dcl vode, zagrijati do ključanja, promiješati, te skinuti sa štednjaka. Ostaviti 10 minuta, procijediti i čaj je spreman za konzumaciju.

Vezano:

Sok od aloe vere s medom i sokom od limuna za mršavljenje

Ovakva kombinacija soka od aloe vere, meda i iscijeđenog limuna može biti dobra za podizanje razine energije i ubrzavanje metabolizma što pomaže mršavljenju.

Ovakav napitak je najbolje piti nakon tjelovježbe. Pomiješajte čašu soka od aloe vere, sa žlicom meda i i žlicom iscijeđenog limunovog soka.

Koliko dugo konzumirati aloe veru za mršavljenje?

Aloe vera može pomoći pri mršavljenju, no tu se prvenstven radi o detoksikaciji organizma kao i rješavanju nakupljene vode. U tom slučaju ona može biti djelotvorna, i možete vidjeti pomak i na vagi. No, aloe vera se ne bi trebala koristiti duže razdoblje nego samo kao tretman za određeno razdoblje.

Aloe vera za mršavljenje

Istraživanja provedena na životinjama pokazuju da aloe vera može djelovati na metabolizam, no nem dovoljno istraživanja provedenih na ljudima da bi se moglo govoriti o znanstvenim dokazima djelovanja aloe vere na mršavljenje.

Aloe veru bi trebalo shvatiti kao dopunu pravilnom načinu prehrane i uravnoteženoj prehrani, te redovitom vježbanju. Kada se uz ostvareni kalorijski deficit i redovitu vježbu kombiniraju i neki prirodni pripravci oni mogu pokazati određeno djelovanje, no samostalno, bez promjena ostalih parametara, teže će doći do promjena tjelesne težine.

Aloe vera može poslužiti kao potpora, te ubrzati u određenim fazama proces mršavljenja.

Općenito, aloe vera može na nekoliko načina potpomoći u procesu mršavljenja:

  • Sok od aloe vere može pomoći djelovati na glad, odnosno smanjiti osjećaj gladi i dužim osjećajem sitosti.
  • Sok od aloe vere može pomoći kod mršavljenja i na načina da djeluje na ubrzavanje metabolizma.
  • Sok od aloe vere može pomoći u bržem sagorijevanju masti.
  • Aloe vera pomaže u izbacivanju vode, a manje zadržavanje vode djeluje i na manju tjelesnu težinu.
  • Sok od aloe vere potiče detoksikaciju organizma te i na taj način pomaže pri mršavljenju.
  • Sok od aloe vere sadrži antioksidanse koji posredno pomažu mršavljenju.

Vezano: