Aloe vera za mršavljenje – 5 odličnih recepata te kada i kako piti aloe veru

Aloe vera za mršavljenje - 5 odličnih recepata te kada i kako piti aloe veru

Aloe vera za mršavljenje - 5 odličnih recepata te kada i kako piti aloe veru

Aloe vera za mršavljenje – 5 odličnih recepata te kada i kako piti aloe veru

Aloe vera može pomoći u mršavljenju, te je ovisno o preferencijama možete koristiti na različite načine.

Aloe vera pomaže u detoksikaciji organizma. Aloe vera može pomoći u ubrzavanju metabolizma te pomaže da tijelo brže sagorijeva masti. Aloe vera pozitivno djeluje na probavni sustav. Ima laksativna svojstva te ukoliko se umjereno konzumira aloe vera može pomoći u boljem radu probavnog sustava. Upravo iz tog razloga aloe vera može pomoći u borbi protiv zadržavanja vode u organizmu.

Možete je konzumirati kao čaj od aloe vere ili sok od aloe vere.

Sok od aloe vere za mršavljenje

Sok od aloe vere napravite tako da u čašu vode dodate malo gela od aloe vere. Promiješajte dobro da se sjedine. Ovakav sok je najbolje piti ujutro i ne piti više od 10 dana.

Sok od aloe vere i iscijeđenog limuna za mršavljenje
Sok od jednog iscijeđenog limuna dodati u čašu vode, te dodati žlicu svježeg soka od aloe vere. Sve to skupa zagrijati do vrenja, dodati žlicu meda, ostaviti da se ohladi, te popiti napitak dok je mlak.

Sok od aloe vere za detoksikaciju organizma se konzumira ujutro prije doručka, te nakon konzumacije se ne bi trebalo jesti oko sat vremena.

Sok od aloe vere i jagoda za mršavljenje
Nekoliko jagoda, žlicu svježe aloe vere i iscijeđeni sok od jedne naranče s malo vode staviti u blender te dobro izmiksati i opiti
Ovakva kombinacija je dobra za mršavljenje. Najbolje je piti je ujutro.

Čaj od aloe vere i đumbira za mršavljenje
Ukoliko vam ne odgovaraju sokovi za ujutro, tada će ovakav čaj koji je bolje piti popodne biti bolji izbor za vas.
Žličicu đumbira i žličicu gela od aloe vere dodati u 2,5 dcl vode, zagrijati do ključanja, promiješati, te skinuti sa štednjaka. ostaviti 10 minuta, procijediti i čaj je spreman za konzumaciju.

Sok od aloe vere s medom i sokom od limuna za mršavljenje
Ovakva kombinacija soka od aloe vere, meda i iscijeđenog limuna može biti dobra za podizanje razine energije i ubrzavanje metabolizma što pomaže mršavljenju.

Ovakav napitak je najbolje piti nakon tjelovježbe. Pomiješajte čašu soka od aloe vere, sa žlicom meda i i žlicom iscijeđenog limunovog soka.

Koliko dugo konzumirati aloe veru za mršavljenje?

Aloe vera može pomoći pri mršavljenju, no tu se prvenstven radi o detoksikaciji organizma kao i rješavanju nakupljene vode. U tom slučaju ona može biti djelotvorna, i možete vidjeti pomak i na vagi. No, aloe vera se ne bi trebala koristiti duže razdoblje nego samo kao tretman za određeno razdoblje.

Vezano:

ALOE VERA ČAJ – prednosti i negativni efekti čaja od aloe vere

MRŠAVLJENJE BEZ DIJETE – 1 do 2 kg tjedno bez odricanja i gladi