Sok od ALOE VERE – kako ga piti i 10 čudesnih efekata koje možete očekivati

Sok od aloe vere

Sok od aloe vere – 10 čudesnih efekata

Aloe vera je biljka koja se koristi za vrlo različite probleme i na različite načine, te je dio tradicionalne medicine koja ju je koristila na različite načine i u vrlo različite svrhe. . Brojne su koristi konzumiranja čaja od aloe vere, no, aloe vera se koristi i za vanjsku primjenu. Aloe vera je čest sastojak u kozmetičkim proizvodima, a i čisti gel od aloe vere se nanosi na kožu, a posebno je djelotvoran kod iritacija i sunčanih opeklina kože.

Osim navedenih popularan je i sok od aloe vere. Sok od aloe vere se pravi iz svježih listova aloe vere. Sok od aloe vere sadrži antioksidanse, te ima protuupalna svojstva, pomaže kod različitih stanja kože, ali i brojnih drugih problema.

Sok od aloe vere se može konzumirati kao sok, ali i kao dodataka drugim napitcima te koristiti u drugim receptima kao pomoćni sastojak.

Ispod navodimo 10 čudesnih efekata koje ovaj sok ima na zdravlje i organizam općenito.

Koje su glavne prednosti konzumiranja soka od aloe vere?

  1. Sok od aloe vere popravlja hidrataciju te je dobar izbor kod dehidriranosti organizma.
  2. Sok od aloe vere je dobar za ten, možete ga piti ali i nanositi na kožu direktno. Posebno se spominje učinkovitost čaja od aloe vere kod akni, psorijaze i dermatitisa.
  3. Sok od aloe vere je dobar za probavu. No, s obzirom na laksativna svojstva, s aloe vera sokom budite umjereni.
  4. Sok od aloe vere je bogat vitaminima i mineralima.
  5. Sok od aloe vere pomaže u detoksikaciji organizma, te za bolji rad jetara.
  6. Sok od aloe vere pomaže kod zatvora jer ima laksativna svojstva.
  7. Sok od aloe vere ublažava žgaravicu.
  8. Sok od aloe vere može pomoći u smanjivanju upale desni.
  9. Sok od aloe vere može pomoći u mršavljenju.
  10. Sok od aloe vere može pomoći u jačanju imunološkog sustava.

Vezano:

Općenito aloe vera može pomoći kod različitih problema, a neki od najčešćih područja primjene su:

Aloe vera se može koristiti za različite probleme. Jedan od najčešćih je korištenje aloe vere protiv crvenila i opeklina od sunca. Osim toga aloe vera se koristi i za bolji rad probavnog sustava, za oralnu higijenu, protiv akni… Detaljnije o djelotvornosti aloe vere:

Sok od aloe vere

Sok od aloe vere je gusti sok koji se radi od listova aloe vere. Može se koristiti za oralnu primjenu, ali i za vanjsko nanošenje.

Sok od aloe vere se radi od mesnatih dijelova listova, dok se gel od aloe vere uglavnom radi od unutarnjih dijelova biljke.

Općenito gledano od aloe vere se za konzumaciju koriste listovi.

Iako ponekad djeluju slično, gel i sok od aloe vere ne bi trebalo miješati i mijenjati. Posebno ako ga planirate konzumirati. Uvijek je bolje tražiti one proizvode koji su baš namijenjeni za konzumaciju, a ne konzumirati one koji se namijenjeni za kozmetičku i vanjsku uporabu. Iako na njima može pisati slična oznaka, u kozmetičke proizvode i one namijenjene za vanjsku primjenu mogu se dodavati i drugi sastojci koji nisu za konzumaciju. Stoga ako planirati piti sok od aloe vere, uvijek je dobro nabaviti baš proizvod namijenjen za konzumaciju odnosno za piće.

S obzirom da sok aloe vere ima relativno kratak rok trajanja, ukoliko se ne stigne popiti može se sok od aloe vere koristiti i za vanjsku primjenu, odnosno nanositi na kožu, ali i na kosu ili tjeme. Aloe vera može biti korisna kod svrbeži tjemena, ali i drugih dijelova kože.

I dok se sok ili čaj od aloe vere koji su namijenjeni za konzumaciju mogu nanositi na kožu ili kosu, odnosno koristiti za vanjsku primjenu, ne vrijedi obrnuto.

Vezano:

ALOE VERA ČAJ 

Prirodni ljekoviti sokovi