29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Čajem protiv stresa

Čajem protiv stresa

Čajem protiv stresa

U današnje vrijeme stres u manjoj ili većoj količini je postao svakodnevnica mnogim ljudima.
kaže se da šalica toplog čaja pomaže smanjiti stres, smiruje, opušta živce… Čajevi su bogati L-teaninom i esencijalnim uljima koji igraju bitnu ulogu u ublažavanju svakodnevnoga stresa.

Mnogo je čajeva koji mogu pomoći u ublažavanju stresa i opuštanju.

Neki od čajeva koji mogu pomoći kod kod stresa:

Čaj od kamilice protiv stresa
Čaj od kamilice ima protuupalna svojstva, ali je dobar i za opuštanje. Čaj od kamilice je popularan napitak širom svijeta za opuštanje.

Čaj od matičnjaka protiv stresa
Čaj od matičnjaka ima svojstva koja pomažu opuštanju, ne sadrži kofein te može pomoći i za boji san. Čaj od matičnjaka također može pomoći kod anksioznosti i depresije.

Čaj od lavande protiv stresa
Čaj od lavande smanjuje anksioznost, djeluje protuupalno te može pomoći kod glavobolje.

Čaj od lipe protiv stresa
Čaj od lipe može pomoći u opuštanju, ali i da se lakše zaspi. Ima blaga smirujuća svojstva, te može biti dobar izbor za stres, nervozu, ali i probavne smetnje.

Čaj od gospine trave protiv stresa
Čaj od gospine trave također može biti dobar izbor za stresna stanja. Često se koristi i za depresivna te anksiozna stanja.

Čaj od sladića protiv stresa
Čaj od sladića ima sastojak koji bi mogao djelovati na stres, te pomoći tijelu da se bolje nosi sa stresnim situacijama.

Vezano:

Stres – kako se nositi s njim i kako smanjiti stres [ SELFHELP ]

Čajevi