29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Biljni čajevi za opuštanje

Biljni čajevi za opuštanje

Biljni čajevi za opuštanje

Pojedini biljni čajevi mogu imati trenutni učinak na smanjenje anksioznosti. Ključni sastojak biljnog čaja koji pomaže opuštanju je L-teanin. Ova aminokiselina pomaže u smanjenju stresa, ali popravlja i kvalitetu sna.
Nakon dugog i napornog dana, ako sjednete i opušteno popijete šalicu toplog čaja, već možete osjetiti koristi, bez obzira koji čaj pili.

Zeleni čaj za opuštanje
Redovito pijenje zelenog čaja može pomoći da se opustite, ali i da podignete energiju. Zeleni čaj ima kofein koji diže energiju ali i smirujuću aminokiselinu L-teanin.

Čaj od kamilice za opuštanje
Čaj od kamilice djeluje opuštajuće, ima blaga sedativna svojstva, a ovaj čaj je koristan i za mnoge druge stvari.

Čaj od mente za opuštanje
Čaj od mente može biti dobar za mnoge želučane probleme, a upravo to što djeluje na smirivanje želučanog sustava pomaže i opuštanju.

Čaj od matičnjaka za opuštanje
Čaj od matičnjaka može biti dobar za opuštanje, ali i smanjenje anksioznosti.

Čaj od lavande za opuštanje
Lavanda se često spominje po svojim umirujućim svojstvima. Može djelovati blago opuštajuće te popravljati raspoloženje. Čaj od lavande može pomoći i kod glavobolje, migrena, stresa, umora…

Vezano:

Čajevi

Stres – kako se nositi s njim i kako smanjiti stres [ SELFHELP ]