5 prijedloga za zdrav gubitak kilograma kroz jesen

5 prijedloga za zdrav gubitak kilograma kroz jesen

Tijekom ljeta mijenja se naš stav prema zdravoj prehrani i kontroli težine, te je malo tko na dijeti. Međutim, s početkom novih obveza i povratka na posao mnogi odlučuju krenuti na dijetu ili upisati nove programe vježbanja. Dodatno, sva istraživanja pokazuju kako je jesen najbolje vrijeme za započinjanje novih prehrambenih planova i dijetnih odluka.

-1- Napunite kuhinju zdravim namirnicama

Što manje grickalica i nezdravih opcija imate doma, to ćete ih manje jesti. Napravite pravilo da ćete potrebu za grickalicama uvijek provo pokušati zadovoljiti zdravom opcijom tipa sušenim ili orašastim voćem, čašom jogurta ili limunade.

-2- Uvijek pojedite doručak

Doručak je najvažniji obrok, jer pomaže da “motori” u vašem tijelu imaju dobar početak.

-3- Težite napretku, a ne savršenstvu

Težite tome da vam zdrava prehrana postane navika i svakodnevna, a ne nešto što ćete odraditi i ponovno se vratiti nezdravom ritmu.

-4- Dajte si brzi poticaj

Npr. s medicinskom dijetom u kratkom vremenu ćete izgubiti nekoliko kilograma, što će vam biti dobar poticaj da nastavite sa zdravom prehranom.

-5- Smanjite porcije

Uvijek stavite kvalitetu namirnica ispred količine. Opredijelite se za luksuznu prehranu, gdje ćete birati skupe i visokovrijedne namirnice u manjoj količini, radije nego se prejedati velikom količinom beskorisnih i nezdravih namirnica.

Vezano:

Medicinska dijeta