Ledena kava kalorije – Je li bolje piti ledenu ili vruću kavu?

Ledena kava kalorije

Ledena kava kalorije – Je li bolje piti ledenu ili vruću kavu?

Ledena kava je osvježavajući napitak koji često posebno u toplijim danima mijenja kavu. Postoje brojne varijante koje uključuju dodavanje šlaga, sladoleda i slično, te će takve ledene kave biti i kaloričnije od osnovnih varijanti ledene kave. U osnovi se ledena kava radi slično običnoj kavi, pusti se da se ohladi, dodaje se led, te arome, mlijeko, sladoled, šlag…

Koliko kalorija ima obična kava prema vrstama potražite ovdje: Kava kalorije – Koliko kalorija ima kava s mlijekom, cappuccino, ledena kava?

Ledena kava kalorije – Koliko kalorija ima ledena kava?

Ledena kava ima 65 kalorija na 100 ml.

S obzirom da postoje brojne varijante ledene kave, te neke uključuju više dodataka poput sladoleda i šlaga, treba uzeti u obzir da će se u tom slučaju i kalorije povećavati.

Ledena kava – tablica kalorija

Donosimo i tablicu kalorija prema vrstama odnosno proizvođačima ledene kave. Broj kalorija se može razlikovati o dodacima, šećeru. šlagu…

Dukat Parmalat Ledena Kava Macchiatokalorije na 100 ml69kalorija
Landessa Espresso Ledena Kavakalorije na 100 ml67kalorija
Landessa Ledena Kava Latte Macchiatokalorije na 100 ml65kalorija
Mc Donalds ledena kavakalorije na 100 ml102kalorija
Parmalat Cappuccinokalorije na 100 ml62kalorija
Parmalat Latte macchiatokalorije na 100 ml69kalorija
Vindija ‘z Bregov Ledena Kavakalorije na 100 ml72kalorija
Vindija ‘z Bregov Ledena Kavakalorije na 100 ml72kalorija
Tablica kalorija – ledena kava

Recepte za pripremu ledene kave potražite ovdje:

5 provjerenih recepata za pripremu ledene kave – Recepti (covermagazin.com)

Hladna ili vruća kava?

Kava i kad se priprema kao vrući napitak i kao hladni ima određene iste karakteristike, ali se i neke razlikuju.

Neki preferiraju jednu varijantu, odnosno vruću kavu, drugi ledenu kavu, dok je mnogima bitno da se pije kava. Ledena kava je zanimljiv napitak koji je posebno popularan u ljetnim mjesecima.

Hladna i topla kava imaju neke sličnosti, ali se mogu i razlikovati. Obje mogu biti pripremljene bez kofeina, te u tom slučaju nema utjecaja kofein. U ostalim slučajevima i u toploj ili vrućoj kao i u ledenoj kavi ima kofeina. Više o djelovanju kofeina kao i prednostima i nedostacima konzumacije kave pročitajte ovdje: Kava – Utjecaj kave na zdravlje – COVER magazin.com

Uglavnom se smatra da u ledenoj kavi ima manje kofeina nego u vrućoj kavi. No, smatra se i da kofein iz ledene kave brže djeluje, brže ulazi u krvotok te brže djeluje. Stoga se smatra da ledena kava brzo djeluje i popravlja sposobnost fokusiranja. Posebno u ljetnim mjesecima kada ledena kava istovremeno djeluje osvježavajuće, a kofein razbuđujuće, ledena kava može brzo popraviti sposobnost fokusiranja, koncentracije i povećati izvedbu i pažnju.

Kofein i kava imaju brojne prednosti kada se konzumiraju, ali i nedostatke, posebno kada se konzumiraju u prevelikoj količini.

Za razliku od vruće kave, ledena kava je uglavnom manje kisela te te se smatra da je lakša za probavni sustav, kao i da će lakša biti za želudac.

S druge strane i topla tj. vruća kava ima svoje prednosti. Neki od načina pripreme vruće kave:

Prema nekim istraživanja normalna kava odnosno kava kao vrući ili topli napitak sadrži više antioksidansa od ledene kave. Antioksidansi imaju brojna pozitivna djelovanja na organizam, što daje prednost vrućoj kavi ispred ledene kave.

Šalica tople kave također je u prednosti ispred ledene kave kada se radi o jutarnjoj kavi budući da se smatra da toplina ujutro pozitivnije djeluje na međuljudske odnose.

Vezano:

Kava kalorije – Koliko kalorija ima kava s mlijekom, cappuccino, ledena kava? – COVER magazin.com

Koliko kalorija ima MLIJEKO, čokoladno mlijeko, mlijeko bez laktoze? – COVER magazin.com

ŠEĆER kalorije – Koliko kalorija ima u žlici i kocki šećera? – COVER magazin.com