Što piti umjesto kave da ostanete dugo budni i možete koncentrirano raditi

Što piti umjesto kave da ostanete dugo budni i možete koncentrirano raditi

Što piti umjesto kave da ostanete dugo budni i možete koncentrirano raditi

Što piti umjesto kave da ostanete dugo budni i možete koncentrirano raditi

 

Svi znamo da kava razbuđuje, ali mnogi je ne vole ili ne mogu piti kasno uvečer jer im iz nekih razloga smeta. Međutim, kada trebaju ostati budni i raditi “večernju smjenu” treba im nešto što će ih održati budnima i koncentriranima.

Rad od kuće donosi mnogobrojne prednosti, ali svi znamo kako je teško sve odraditi posebno imate li i djecu kojoj treba skuhati, usmjeravati im igru, pospremiti za njima… Stoga su večernji sati, kada djeca zaspu jedino vrijeme koje mnogima preostaje, kada bez ometanja mogu raditi. Međutim, onima koji su više jutarnji tipovi večernji rad predstavlja problem, jer se javlja pospanost i velika doza umora.

Oni koji su večernji tipovi lako će se ujutro, da mog biti koncentrirani, razbuditi kavom, ali što piti uvečer, kada trebate nešto što će vas održati budnima i koncentriranima na posao.

-1- Voda

Unos dovoljno vode najbolji je način da ostanete budni. Popijte po manju čašu vode svakih 30tak minuta. Osim što će vas mentalno razbuditi, također potreba da idete u toalet svakih nekoliko dodatno razbuđuje.

-2- Topla čokolada

Nekako smo navikli kao djeca da nas kakao uspavljuje, ali to nije točno. Topla čokolada i kakao djeluju tako da razbistravaju i olakšavaju misli, pa ćete ako trebate zaspati brže bez zbrke u glavi, a ako trebate ostati budni i koncentrirani, ona će i u tom slučaju pomoći.

-3- Zeleni čaj

Zeleni čaj ima malo kofeina, dovoljno da vas održi budnima, ali je zdravija opcija od kave. Trebalo bi vam 5-6 šalica zelenog čaja da biste unijeli kofeina koliko šalicom kave, a toliko sigurno nećete popiti.

-4- Sok od jabuke

Sok od jabuke sadrži manju količinu fruktoze, najjednostavnijeg šećera, te nekoliko različitih vitamina i minerala, sasvim dovoljno da stimulira mozak, a da se ničim ne opteretite. Nemojte piti zaslađeni, nego pravi sok od jabuke.

Kako ostati budan cijelu noć – COVER magazin.com

Kako ostati budan cijelu noć

Kava – Utjecaj kave na zdravlje

Zeleni čaj – ljekovitost, nuspojave i koliko čaja piti