Koliko kalorija ima francuska salata

Koliko kalorija ima francuska salata

Koliko kalorija ima francuska salata

Koliko kalorija ima francuska i ruska salata

Francuska i ruska salata su popularna jela za mnoge blagdane i svečane prilike.
Uglavnom se pripremaju zimi i povezuje s kaloričnom hranom budući da se u tom razdoblju općenito jede kaloričnija hrana. Uz to francuska i ruska salata , sadrže majonezu, koja je kalorična, te se i zbog nje povezuju s kaloričnom hranom. No, da li je to zaista tako?

Jedan od razloga zašto se ove salate smatraju kaloričnima je i količina koja se pojede. Teško da će netko pojesti samo 50 grama ruske ili francuske salate. Uzimajući u obzir da se u pravilu jedan obrok francuske ili ruske salate sastoji od nekih 250 -300 grama salate, nije ni čudno da se smatra kaloričnom hranom.

Francuska salata ima 180 kalorija

100 grama francuske salate ima 180 kalorija te ukoliko obrok sadrži 200 grma francuske salate tada je kaloričnost obroka 360 kalorija, bez ostalih priloga ili kruha što ste dodatno pojeli.
Kaloričnost obroka je i veća ukoliko se servira veća količina francuske salate odnosno 300 grama francuske salate sadrži 540 kalorija.

Ruska salta ima 150 kalorija na 100 grama

Koliko će kalorija imati vaša francuska ili ruska salata ovisit će i o namirnicama koje ste stavili te koji tip majoneze odnosno koliko kalorija ima majoneza koju koristite. Obična majoneza ima 640 do 750 kalorija na 100 grama dok će light varijante imati manje kalorija (390 – 400 kalorija).

Mješavina povrća za francusku salatu (mrkva, grašak i krumpir) sadrži 62 kalorije na 100 grama. S obzirom da jedan od najkaloričnijih sastojaka koji se dodaje u francusku i rusku salatu majoneza, ukoliko se želi smanjiti kaloričnost ruske ili francuske salate, može se obična majoneza zamijeniti s nekom laganijom varijantom.

Mješavina povrća za francusku salatu ima 62 kalorije na 100 grama.

Recept za domaću rusku salatu:

Francuska i ruska salata u osnovi se razlikuju u tome da u francuskoj salati nema dodatno šunke koju sadrži ruska salata. često se ova dva pojma i recepti miješaju pa čak i zamjenjuju ovisno o podneblju i navikama. Dodatno postoje razlike u tome što se dodaje u rusku ili francusku salatu.

Gotove francuske salate prema poizvođačima:

Francuska salata pakirana, Minutekalorije u 100 grama:227kalorija
Francuska solata, Geakalorije u 100 grama:233kalorija
Zvijezda Francuska salatakalorije u 100 grama:186kalorija
Tablica: kalorije u 100 grama francuske salate prema proizvođačima

Vezano: