KUPUS DIJETA – brzo mršavljenje uz juhu od kupusa

Kupusna dijeta - brzo mršavljenje uz juhu od kupusa

Kupusna dijeta - brzo mršavljenje uz juhu od kupusa

Kupusna dijeta – brzo mršavljenje uz juhu od kupusa

Dijeta uz pomoć juhe od kupusa jedna je od prvih dijeta koje su postale popularne na našim prostorima, te pomalo zaboravljena dijeta, ali kojoj se zbog njene učinkovitosti vrlo rado vraćamo. Ova dijeta je oskudna u kalorijama, brza dijeta koja omogućava brzo mršavljenje, a zapravo nije zahtjevna i vrlo lako je se pridržavati, jer juhu od kupusa možete jesti u koliko poželite obroka i tanjura. Količinski nije ograničeno koliko smijete juhe od kupusa pojesti, ali budući da je ta juha malo kalorična i dalje mršavite.

Druga prednost je što se radi o povrtnoj dijeti, koja je bogata vitaminima i mineralima, pa ne bi trebala biti iscrpljujuća za organizam.

Dijeta se provodi sedam dana, a očekivani gubitak je u tih 7 dana 3 do 5 kilograma.

Zbog toga što je oskudna u kalorijama, ovo nije dijeta koju biste trebali ponavljati nekoliko puta zaredom, nego je više shvatite kao hitnu pomoć pred neki važan događaj, kada trebate zablistati ili stati u haljinu koju ste naručili prije nego što ste se udebljali par kilograma.

Recept za juhu od kupusa:

– 3 manja luka

– 3 zelena paprike

– 3 rajčice

– 3 mrkve

– glavica kupusa

– kriška celera

– sol

– vegeta i papar po želji

– povrtnih začina po želji, tipa peršin…

Od sastojaka navedenih iznad pripremite juhu tako da narežete sastojke, dodate 3 litre vode, začinite po želji i sve skupa kuhate do sat vremena. Važno je da ne dodajete masnoće ni mesne sastojke.

Pravila kupusne dijete:

– Juhu možete jesti količinski koliko želite, ali ne morate sve pojesti.

– Važno je da jedete nekoliko obroka dnevno, maksimalno 6.

– Svaki dan možete pojesti još tri međuobroka od svježeg voća, osim banana. Nemojte jesti sušeno voće.

– Jedan dan po izboru u okviru 7 dana dijete možete u juhu dodati pileći batak i pojesti ga.

– Jedan dan u tjednu možete pojesti kuhanu ribu ( škarpinu, oslića ili brancina)  ili riblju konzervu – sardine u povrću. Konzerve ribe u ulju nisu dozvoljene.

Kupusna dijeta iskustvo

Kupusnu dijetu sam često znala provoditi kao svojevrsnu kompenzaciju za prejedanje nakon nekih blagdana, rođendana ili nekih dana kad bih kuhala i jela previše.

Moje iskustvo je takvo da kupusnu dijetu nikad nisam uspjela provesti svih 7 dana, jer praktički nikad nisam živjela sama, da bi samo nju kuhala i uvijek bi baš u tih 7 dana netko skuhao nešto drugo što obožavam. Ali ovoj dijeti bi se svejedno često vraćala jer bi možda izgubila i u prva tri dana dijete 3 kg, što je za moj slučaj bilo sasvim dovoljno da se vratim u rutinu iako sam težila idealnoj težini za koju bi možda trebala provesti od početka do kraja kupusnu dijetu dva puta.

Pokušala sam je provesti bar 20 puta. Svaki put bi odustala na trećem ili četvrtom danu, ali nikad se nisam žalila, jer bih bila zadovoljna i postignutim rezultatima u tih nekoliko dana. Stoga ova dijeta ima moju preporuku posebno ako ste jači karakter te da ćete uspjeti izdržati svih 7 dana.

30 dijeta za mršavljenje s planovima dijeta

Najjednostavnija BRZA DIJETA – 5 kg u 5 dana