Zeleni čaj za mršavljenje bez dijete

26. prosinca 2020. By COVER magazin

Kako smršaviti bez dijete uz zeleni čaj

Zeleni čaj za mršavljenje bez dijete

Zeleni čaj nutritivno se ubraja među bogatije čajeve. Bogat je flavonoidima i antioksidantima. Također, sadrži prirodne razgrađivače masnoća koji ubrzavaju vaš metabolizam.  Što znači da trošite više kalorija pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti. Kod odmora trošit ćete više kalorija za 3-4 posto, nego trošite uobičajeno, a kod zahtjevnih aktivnosti i više.

Dodatno ovaj čaj vam daje i energiju, ali i vrijedne nutrijente, pa ćete biti manje umorni, manje gladni, te manje posezati za hranom.

Zeleni čaj sadrži kofein, pa smanjite količinu kave koju pijete, kako se ne biste, dok ste na dijeti zelenim čajem, predozirali kofeinom.

Kako piti zeleni čaj za mršavljenje?

Ovaj čaj možete piti topao ili hladan (najbolje ga piti mlakog), te biste trebali svakodnevno konzumirati 2-3 šalice. Naravno bez šećera.

Pije se šalica zelenog čaja oko pola sata prije glavnih obroka u danu (doručka, ručka i večere).

Ako želite još učinkovitije mršavljenje, trebali biste nezaslađenom zelenim čajem zamijeniti međuobroke.

Dijetu zelenim čajem provodite tri tjedna, a zatim trebate napraviti dužu pauzu, od najmanje mjesec dana.

Plan dijete sa zelenim čajem

Vaš raspored obroka bi trebao otprilike izgledati ovako:

7:00 -8:00    – Zajutrak

8:30             – ŠALICA ZELENOG ČAJA

9:00 -10:00  – Doručak

12:00           – ŠALICA ZELENOG ČAJA

13:00 -15:00 – Ručak

16:00            – ŠALICA ZELENOG ČAJA

17:00 – 18:00 – Večera

Šalica je standardna šalica od 2 dl.

Čaj ćete pripremiti prema uputama proizvođača, ali pazite na sastav. Kupujte samo čajeve u kojima je zeleni čaj jedini sastojak i koji nemaju druge dodatke, ni arome, a od provjerenih brandova.

Istraživanja o utjecaju zelenog čaja na mršavljenje

Za sagorijevanje masti tijelo ih mora razgraditi, a istraživanja na sugeriraju da spojevi u zelenom čaju mogu u tome pomoći.*
Mnogi proizvodi za mravljenje sadrže ekstrakt zelenog čaja budući da je n povezan s povećanim sagorijevanjem masti, što je posebno vidljivo prilikom vježbanja.
Istraživanje koje je uključivalo 12 muškaraca, priliko 30 minutne vožnje biciklom. Rezultat je bio 17% više sagorijevanja masti kod muškaraca koji su uzimali dodatak ekstrakta zelenog čaja što sugerira da zeleni čaj može pojačati sagorijevanje masti prilikom vježbanja umjerenog intenziteta.*

Nekoliko drugih istraživanja je pokazalo da zeleni čaj može pomoći u sagorijevanju kalorija čak i prilikom mirovanja, odnosno neovisno o vejžbanju, iako je u tom slučaju postotak utjecaja manji . * *

Više o mršavljenju bez dijete 

Mršavljenje bez dijete

Zeleni čaj – činjenice i mitovi