Jedite veličanstveno, živite veličanstveno, mršavite usput

Jedite veličanstveno, živite veličanstveno, mršavite usput

Jedite veličanstveno, živite veličanstveno, mršavite usput

Što čini ženu veličanstvenom? Zdravlje, sreća, samopouzdanje i ispunjen život. Ali u današnjem užurbanom svijetu zaboravljamo hraniti tijelo, vježbati um, a istovremeno duh nam hlapi.

Ispod slijedi pet savjeta koji će vam pomoći da započnete s novim i poboljšanim životom. Da jedete veličanstveno, živite veličanstveno, a usput mršavite.

-1- Pijte dovoljno vode

Voda vas hidratizira i osvježava. Kako bi tijelo funkcioniralo treba mu dovoljno tekućine.

Voda je zaslužna za to da bi svaki dio vašeg tijela funkcionirao ispravno i učinkovito. Voda vam pomaže da isperete toksine iz tijela, te da tijelo zadrži idealnu tjelesnu temperaturu. Tijekom dana gubite jako puno vode. Vodu gubite i disanjem i znojenjem. Tijekom cijelog dana treba se hidratizirati kao biste nadoknadili gubitak tekućine. Ako ne popijete dovoljno vode vaše tijelo će postati dehidrirano, sve radnje u tijelu će se usporiti, a vi ćete postati umorni i u konačnici iscrpljeni. Sve tekućine pomažu vam da ostanete hidratizirani, ali voda je obično najbolji izbor.

-2- Jedite ukusno

Umjesto da se odričete ukusne hrane zbog dijeta, radije se odrecite neumjerenosti. Pomno si pripremajte obroke, servirajte ih u najfinijem posuđu, koristite najbolji pribor. Za obroke uvijek obratite pažnju na užitak i kvalitetu, a ne količinu.

Kada se većini ljudi spomene zdrava prehrana oni pomisle n tanjur na kojem je list salate. Međutim, jako je bitno hraniti se i zdravo i ukusno. Ako jedete neukusnu hranu koja je bljutava imat ćete osjećaj da ste u kazni, a ne da činite dobrobit za vlastiti organizam. Servirajte zdravo pripremljene obroke, kolače od sira, cupcakese ili krekere pripremljene od zdravih sastojaka. Dobro ćete se osjećati samo ako istovremeno jedete i zdravo i ukusno. Nedostaje li jedan od ta dva elementa nema zadovoljstva i uživanja u hrani.

-3- Popodnevni umor „liječite“ jogurtom

Popodne kada ste već umorni a koncentracija vam opada, umjesto za slatkišima  posegnite za jogurtom.

Teško je pronaći neku tradicionalnu hranu u više vrsta nego što je to jogurt. Ali ne bez razloga. Kada se pogledaju sve prednosti koje imamo od konzumacije jogurta ne čudi njegova polarnost. Iako jogurt dolazi od mlijeka i ima sve nutricionističke koristi mlijeka, u njem uje mnogo manje laktoze što ga čini lakše probavljivim. Ali ključna riječ nije mlijeko, nego probiotici. Probiotici su dobre bakterije koje prirodno pronalazimo u našem organizmu, akoje pomažu da sve u našem tijelu funkcionira onako kako treba. Probiotici u jogurtu utječu na mnoga zdravstvena stanja, ali pomažu i probavu, te na taj način pomažu vam da bolje iskoristite kvalitetne nutrijente koje unosite u organizam.

-4- Pokrenite se

Ne trebate biti olimpijac, ali vam treba kretanja.

Nema ljepše i korisnije aktivnosti od bavljenja vrtom. Ako imate priliku zasadite neko svoje voće ili povrće, možete pronaći načina i da oživite neki svoj stari voćnjak, uključite se u berbu voća, maslina, pripremu zdrave zimnice i slično. Ovo su aktivnosti koje višestruko pridonose zdravlju jer vas potiču na kretanje, ali istovremeno i na zdraviju i osviještenu prehranu.

-5- Ne zaboravite voće

Neka vam omiljeno voće i prirodni sokovi budu neizostavni dio svakodnevnog jelovnika.

Količina voća koja vam treba dnevno razlikuje se od osobe do osobe, o spolu, dobi, visini, težini i razini fizičke aktivnosti. U pravilu se preporučuje 2-3 porcije voća u prehrani dnevno. Jedna porcija voća je jedna do dvije voćke ili šalica sitnog voća. Međutim, stručnjaci se slažu da ukoliko se radi o nekom sezonskom voću, u sezoni možete malo i „pretjerati” u količini, a bez štetnih posljedica. Dapače, prehrana koja obiluje voćem, zamijenite li neke druge obroke voćnima može vam donijeti koristi u smislu više energije i boljeg osjećaja.

Seksi dijeta kojom gubite 2 kilograma svakih 7 dana

Opširnije o temi Mršavljenje bez dijete 


Komentari

Odgovori

*