Jedite veličanstveno, živite veličanstveno, mršavite usput

Jedite veličanstveno, živite veličanstveno, mršavite usput

Jedite veličanstveno, živite veličanstveno, mršavite usput

Jedite veličanstveno, živite veličanstveno, mršavite usput

Što čini ženu veličanstvenom? Zdravlje, sreća, samopouzdanje i ispunjen život. Ali u današnjem užurbanom svijetu zaboravljamo hraniti tijelo, vježbati um, a istovremeno duh nam hlapi.

Ispod slijedi pet savjeta koji će vam pomoći da započnete s novim i poboljšanim životom. Da jedete veličanstveno, živite veličanstveno, a usput mršavite.

-1- Pijte dovoljno vode

Voda vas hidratizira i osvježava. Kako bi tijelo funkcioniralo treba mu dovoljno tekućine.

Voda je zaslužna za to da bi svaki dio vašeg tijela funkcionirao ispravno i učinkovito. Voda vam pomaže da isperete toksine iz tijela, te da tijelo zadrži idealnu tjelesnu temperaturu. Tijekom dana gubite jako puno vode. Vodu gubite i disanjem i znojenjem. Tijekom cijelog dana treba se hidratizirati kao biste nadoknadili gubitak tekućine. Ako ne popijete dovoljno vode vaše tijelo će postati dehidrirano, sve radnje u tijelu će se usporiti, a vi ćete postati umorni i u konačnici iscrpljeni. Sve tekućine pomažu vam da ostanete hidratizirani, ali voda je obično najbolji izbor.

-2- Jedite ukusno

Umjesto da se odričete ukusne hrane zbog dijeta, radije se odrecite neumjerenosti. Pomno si pripremajte obroke, servirajte ih u najfinijem posuđu, koristite najbolji pribor. Za obroke uvijek obratite pažnju na užitak i kvalitetu, a ne količinu.

Kada se većini ljudi spomene zdrava prehrana oni pomisle n tanjur na kojem je list salate. Međutim, jako je bitno hraniti se i zdravo i ukusno. Ako jedete neukusnu hranu koja je bljutava imat ćete osjećaj da ste u kazni, a ne da činite dobrobit za vlastiti organizam. Servirajte zdravo pripremljene obroke, kolače od sira, cupcakese ili krekere pripremljene od zdravih sastojaka. Dobro ćete se osjećati samo ako istovremeno jedete i zdravo i ukusno. Nedostaje li jedan od ta dva elementa nema zadovoljstva i uživanja u hrani.

-3- Popodnevni umor „liječite“ jogurtom

Popodne kada ste već umorni a koncentracija vam opada, umjesto za slatkišima  posegnite za jogurtom.

Teško je pronaći neku tradicionalnu hranu u više vrsta nego što je to jogurt. Ali ne bez razloga. Kada se pogledaju sve prednosti koje imamo od konzumacije jogurta ne čudi njegova polarnost. Iako jogurt dolazi od mlijeka i ima sve nutricionističke koristi mlijeka, u njem uje mnogo manje laktoze što ga čini lakše probavljivim. Ali ključna riječ nije mlijeko, nego probiotici. Probiotici su dobre bakterije koje prirodno pronalazimo u našem organizmu, akoje pomažu da sve u našem tijelu funkcionira onako kako treba. Probiotici u jogurtu utječu na mnoga zdravstvena stanja, ali pomažu i probavu, te na taj način pomažu vam da bolje iskoristite kvalitetne nutrijente koje unosite u organizam.

-4- Pokrenite se

Ne trebate biti olimpijac, ali vam treba kretanja.

Nema ljepše i korisnije aktivnosti od bavljenja vrtom. Ako imate priliku zasadite neko svoje voće ili povrće, možete pronaći načina i da oživite neki svoj stari voćnjak, uključite se u berbu voća, maslina, pripremu zdrave zimnice i slično. Ovo su aktivnosti koje višestruko pridonose zdravlju jer vas potiču na kretanje, ali istovremeno i na zdraviju i osviještenu prehranu.

-5- Ne zaboravite voće

Neka vam omiljeno voće i prirodni sokovi budu neizostavni dio svakodnevnog jelovnika.

Količina voća koja vam treba dnevno razlikuje se od osobe do osobe, o spolu, dobi, visini, težini i razini fizičke aktivnosti. U pravilu se preporučuje 2-3 porcije voća u prehrani dnevno. Jedna porcija voća je jedna do dvije voćke ili šalica sitnog voća. Međutim, stručnjaci se slažu da ukoliko se radi o nekom sezonskom voću, u sezoni možete malo i „pretjerati” u količini, a bez štetnih posljedica. Dapače, prehrana koja obiluje voćem, zamijenite li neke druge obroke voćnima može vam donijeti koristi u smislu više energije i boljeg osjećaja.

Seksi dijeta kojom gubite 2 kilograma svakih 7 dana

Opširnije o temi Mršavljenje bez dijete 

Ostavite komentar

*