5 pogrešaka koje činimo na razgovorima za posao [ KARIJERA ]

5 pogrešaka koje činimo na razgovorima za posao

Ovo su pogreške koje ljudi najčešće rade na intervjuima, a  koje negativno utječu na cjelokupni dojam kandidata za posao:

1.    Nedovoljna priprema – nitko ne očekuje od vas da znate odgovor na svako pitanje, no, ne bi bilo loše da se malo informirate o poduzeću u koje idete na razgovor. Na internetu i njihovim web stranicama možete pronaći osnovne informacije koje će osobe na intervjuu očekivati da znate.

2.    Manjak inovativnosti – naravno da je teško biti inovativan i drugačiji, no, pokušajte se na neki način istaknuti i pokazati svoje prednosti tijekom intervjua. Univerzalni odgovorni na sva pitanja vas neće daleko dovesti, stoga povezujte svoje kvalitete sa situacijama iz prethodnog posla koje ste uspješno riješili i slično. Nemojte davati samo klasične da/ne odgovore.

3.    Informacije na internetu – vjerovali ili ne sve više poslodavaca potencijalne kandidate provjerava i na internetu. Kako biste bili spremni i znali kakve sve informacije imaju o vama upišite svoje ime i prezime u tražilicu i provjerite što internet govori o vama.

4.    Neprimjeren izgled – bez obzira o kakvom poslu se radilo i o kojem poduzeću, na razgovor za posao morate doći elegantni i uredni. Ukoliko se na vama vidi da se niste potrudili oko izgleda možete ostaviti dojam kao da vam je svejedno a onda će neki zaineresiraniji kandidat imati prednost.

5.    Nedovoljna zainteresiranost – često se ispitivači žale kako im kandidati uopće ne djeluju zainteresirano, nego čak se ponašaju kao da im je dosadno tijekom intervjua. Slušajte što vam govore, potvrđujte, uključite se u razgovor, ako želite taj posao onda se nemojte ustručavati to i pokazati.

Ostavite komentar

*