29. rujna 2023.

COVER magazin.com

Life & style portal

Najučinkovitiji način mršavljenja

-1- Pijte vodu - Ne, ne trebate se napuniti vodom poput bačve, nego zaslađena pića i alkohol zamijeniti čistom vodom.

 

 

7 najbržih načina za mršavljenje

Najučinkovitiji načini za mršavljenje

Postoje brze dijete koje navodno vode do brzog gubitka kilograma, ali čini se, samo u teoriji. U praksi rijetko ćete se susresti s nekim tko je uspio smršavjeti pomoću neke brze dijete. Najbrže, najučinkovitije i trajno je ono mršavljenje u kojem osvijestimo važnost zdrave prehrane i brige za vlastito zdravlje. Sve drugo doima se brzim, ali zapravo dugoročno ne daje rezultate.

Jedini sustavni način mršavljenja koji je pouzdano učinkovit je zdrava prehrana u kombinaciji s kalorijskim deficitomzdrava dijeta.

-1- Pijte vodu

Ne, ne trebate se napuniti vodom poput bačve, nego zaslađena pića i alkohol zamijeniti čistom vodom. Preporuke su da se unese u tijelo oko 2 l vode, ali rasporedite tu vodu tijekom cijelog dana, kako biste cijeli dan bili zdravo hidratizirani. Vodu u određenoj mjeri mogu zamijeniti, te čak potaknuti mršavljenje neki biljni čajevi, poput zelenog čaja. Ali važno je piti ih nezaslađene i u količini koja se preporučuje.

-2- Pet obroka dnevno

Započnite s dobrim doručkom, za zajutrak uzmite neki jogurt ili voće, ručak neka bude zdrav i zelen, za užinu umjesto grickalica uzmite sušeno voće ili nešto drugo zdravo, a večera neka bude lagana. I nemojte ništa jesti usput. 5 obroka lijepo raspoređenih kroz dan, ta ako su zdravi i ne jedete prazne kalorije, održat će dobru razinu energije i osposobiti vas da tijekom dana date svoj maksimum, navečer legnete u krevet umorni, dobro spavate i probudite se odmorni.

-3- Tjelovježba

Bez muke nema nauke, pa tako ni gubljenja kilograma bez tjelovježbe. Ako ste na dijeti i ne pratite je fizičkom aktivnošću, bit ćete stalno umorni, malaksali i bezvoljni, te ćete se teže pridržavati dijete. Ispunite svoje vrijeme ciljanim aktivnostima, kako biste tijekom dana dali sve od sebe. Ne zaboravite se i odmoriti. Odmor je jako pitan za sve aspekte kvalitetnog života, pa tako i mršavljenje.

-4- Mali tanjuri

Jedite iz malih i tamnih tanjura, a na početku izvadite na tanjur količinu hrane dovoljnu za cijeli obrok. Nemojte dodavati. Nevjerojatno je koliko su se u posljednje vrijeme porcije povećale, a nerijetko porcije prate i sve veći tanjuri na tržištu. Pronađite kod bake neki stari set tanjura pa usporedite. Bar se potrudite da količina hrane koju stavljate na tanjur ne pređe unutarnji obrub udubljenja tanjura.

-5- Uključite mozak

Jedite hranu koja vam se sviđa i koja je ukusna. Često ljudi misle da je zdrava hrana po defoltu i neukusna, što naravno nije istina. Od bljutave hrane nećete imati nikakve koristi. Ona također, nije beskalorična i deblja vas, a nakon nje nećete osjećati sitost jer okusni pupoljci u ustima nisu zadovoljeni. Hranite se zdravo, vodite računa da poštujete pravila zdrave prehrane, ali i dalje kuhajte raznoliko, ukusno i s puno začina. Na svakom tanjuru neka se nađe što više boja i bogatstvo okusa.

-6- Vodite dnevnik prehrane

Ako mislite da ništa ne jedete, a da se ipak debljajte sve zapisujte kroz nekoliko tjedana. Ne zaboravite zapisati i šećer u kavi, keks ili bombon koji ste uzeli. Nije loša opcija i napraviti sebi ili tražiti stručnu osobu da napravi jelovnik za nekoliko dana. Kada imamo točan plan, manje ćemo razmišljati o hrani, manje se baviti hranom. a posljedično i manje jesti.

-7- Nemojte se forsirati

Nemojte nikuda žuriti i nemojte si uskraćivati omiljenu hranu, samo smanjite količine. Najbolja i najučinkovitija dijeta je zapravo zdrava prehrana. Jednom kada naučite osnove što je zdrava prehrana i započnete ih primjenjivati uvidjet ćete prednosti i vjerojatno ostati na takvom principu prehrane dugoročno.

Zdrava dijeta podrazumijeva da poštujete sva pravila zdrave prehrane, ali da malo smanjite unos kalorija u odnosu na potrošnju, kako biste ostvarili kalorijski deficit.

Opširnije:

 

 

 

Grupa Cover Magazin:

covermagazin.com | cover.hr | covermstyle.hr | mstil.com | tehton.com |

Dream Dictionary | Traumdeutung | COVER magazin | COVER |

 

UVJETI KORIŠTENJA | PRAVILA O PRIVATNOSTI | IMPRESSUM | KONTAKT | ARHIVA | ČITANOST