29. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Tajne koristi zabranjene hrane

Budući da je čovjek samo ljudsko biće, normalno je da se ne može svakodnevno...

Tajne koristi zabranjene hrane

Tajne koristi zabranjene hrane

Budući da je čovjek samo ljudsko biće, normalno je da se ne može svakodnevno hraniti isključivo na zdrav način i da ponekad posegne za “zabranjenim voćem”.

Kako biste umanjili osjećaj krivnje navodimo neke dobrobiti koje imate od zabranjenih namirnica.

Crno vino

Umjesto da popijete bocu petkom uvečer više koristi ćete imati ako vino rasporedite na cijeli tjedan po čašu. Neki znanstvenici tvrde kako zdravstvene prednosti  koje imamo za organizam od crnog vina idu iznad kardiovaskularne koristi,  te da crno vino poboljšava stanje kože, a može pomoći i smanjiti rizike obolijevanja od nekih vrsta tumora. Naravno, s većom količinom se zdravlje narušava, a prednosti poništavaju. Vino je dostupno tijekom cijele godine, a mnoge sorte mogu se konzumirati u bilo koje doba godine, obično o vinu više razmišljamo tijekom jesenskih i zimskih mjeseci kada proslavljamo nekoliko blagdana koje vežemo uz vino, te uživamo u kuhanom vinu.

Čokolada

Tamna čokolada može pomoći pri vraćanju ravnoteže krvnog tlaka, te poput crnog vina sadrži važne antioksidante. Najkorisnija je ona sa 70 do 80 posto udjela kakaa. Navodno umjerena količina tamne čokolade pomaže i regulaciji znojenja.

Kava

Ako kavu pijete umjereno tada prednosti koje imate nadmašuju štetan učinak kave na organizam. Kava poboljšava kognitivne funkcije, smanjuje rizike bolesti jetra, a čak i pomaže u borbi protiv Parkinsonove bolesti.

Vezano: