Što kada ste zasićeni poslom

      Nema komentara na Što kada ste zasićeni poslom

Oglas

 

Što kada ste zasićeni poslom

Svima se u nekoj točci karijere dogodi da osjete kako su potpuno iscrpljeni, umorni i zasićeni poslom, bez obzira koliko im se on ranije sviđao.

Više vas posao ne uzbuđuje, ne razmišljate o novim idejama ni o velikom ugovoru koji možete sklopiti. Budimo iskreni, samo pronalazite isprike da što manje posla napravite, a da to ne primijete šefovi.

Posao koji vam je prije nekoliko godina izgledao fantastičnim pretvorio se u „ono što morate raditi kako biste zaradili plaću“, jer od nečega se mora živjeti.

Ukoliko problem budete ignorirali situacija će se svakim danom samo pogoršavati, a vaše nezadovoljstvo poslom će rasti, što može ozbiljno narušiti i vaš privatni život.

U jednom trenutku morat ćete se zaustaviti, te napraviti i mentalnu i fizičku pauzu. Ako je moguće uzmite što veću. Tjedan je minimalno razdoblje. Potrebno vam je udaljiti se od poslovne situacije i u potpunosti prestati razmišljati o bilo čemu vezanim uz posao. To vrijeme iskoristite za slaganje prioriteta. Možda ćete zaključiti kako vam posao nedostaje, a možda ipak zaključite kako se ni po koju cijenu ne želite vratiti u staru rutinu, te kako je nužno mijenjati većinu stvari.

Perspektiva koju ćete steći dosta će ovisiti i o tome koliko ste bili sposobni psihički napraviti odmak i ne razmišljati o onome što se događa u uredu.

Ako pak ne možete uzeti odmor, ni razmišljati o velikim promjenama ponekad je dovoljno promijeniti poslove koje obavljate i način na koji ih radite. Možda je vrijeme da promijenite raspored ili da započnete raditi nešto novo i inovativno.

Ako npr. radite u prodaji pokušajte se uključiti i u proces proizvodnje ili marketinga, ovisno o preferencijama. Pitajte da preuzmete projekte koji će vas natjerati da započnete razmišljati na novi način i upotrijebite ponovno osjete pri obavljanju posla i da prestanete sve raditi rutinski.

A ako se nalazite u još težoj poziciji, koja vam ne dopušta da izaberete projekte i radite išta, osim onoga što je usko bilo vezano i do sada uz vaš posao, pokušajte postaviti neke ciljeve koji nisu vezani uz vaš posao, ali ih možete ukomponirati u obavljanje posla i uklopiti u rutinu. Pronađite neki hobi.

Vrlo je važno uvijek iznova imati novi izazov koji će vas motivirati.

Što kada ste zasićeni poslom
5 (100%) 1 put glasano

Odgovori

*