Promjena karijere za one iznad 40-te

      Nema komentara na Promjena karijere za one iznad 40-te

Oglas

0

Iako se često misli da je nakon 40-te teško promijeniti karijeru, bez obzira što mislili o svojoj trenutnoj, to nije nemoguće. Treba se koncentrirati na svoje prednosti i na ono što ste do tada naučili i kakvo iskustvo imate. Još uvijek vam ostaje dvadesetak godina rada, stoga ako  niste zadovoljni onim što radite ili vam je dosadilo razmislite o svojim kompetencijama.

zdravstvo
–     Zdravstvo – možda ne možete više postati doktor, ali postoje i brojne druge mogućnosti poput njegovateljica, ispomoći, masažera… Duži životni vijek, te stresan i zahtjevan život otvara veći broj radnih mjesta na području zdravstvene zaštite. Suosjećajnost prema drugima, iskustvo i godine su na ovom području prednost.
financijsko savjetovanje
–    Financijsko savjetovanje – sve više osoba ali i poduzeća ima potrebu za financijskim savjetnicima. To nije ni čudno s obzirom na bezbroj mogućnosti koje osobama stoje na raspolaganju poput raznih minusa, kredita, bezbroj kartica do raznih oblika štednje. Ako imate iskustva ili obrazovanje na području ekonomije ili financija, ovo bi moglo biti zanimljivo područje za vas. Iskustvo i godine su i u ovom slučaju prednost.
poducavanje
–    Podučavanje – zaposlenici koji su tijekom vremena usavršavali znanje, ali i imaju dosta iskustva poželjni su predavači na mnogim seminarima, konferencijama, ali i raznim privatnim školama. Ne treba zanemariti niti sve prisutniji e-learning. Koncept cjeloživotnog učenja otvara i nova radna mjesta posebno za osobe s iskustvom.
headhunting
–    Headhunting i ljudski resursi – ako imate iskustva u vođenju tima ili ste bili manager, iskustvom upravljanja ljudima možete pomoći drugima u izboru adekvatnih radnika.
obnovljivi izvori energije
–    Obnovljivi izvori energije – mogućnosti na ovom području su raznovrsne, a to je područje koje se još uvijek razvija i napreduje. Ako imate ikakve preferencije prema obnovljivim izvorima energije, ovo bi moglo biti područje koje će se i idućih desetljeća razvijati.

Odgovori

*