Koliko kalorija ima riža na mlijeku

Koliko kalorija ima riža na mlijeku

Riža na mlijeku je desert koji s radi od riže koja se umjesto u vodi kuha na mlijeku. U takvu rižu se dodaje šećer što povećava kaloričnost. Osim šećera može se dodati cimet, čokolada, kakao, sušeno voće, ovisno o receptima za rižu na mlijeku. Milchreis ili sutlija, uz riža na mlijeku, samo su neke od varijacija u receptima i nazivima, ovog deserta koji se priprema na sličan način.

Riža ima 352 kalorije na 100 grama riže Više o o tome koliko kalorija ima riža, te različite vrste riža: Riža kalorije

Kalorije u riži na mlijeku će ovisiti i o drugim dodatcima osim riže.

Riza na mlijeku kalorije – Koliko kalorija ima riža na mlijeku?

Bez obzira na brojne varijacije, riža na mlijeku ima uglavnom 100 do 115 kalorija n 100 grama, neki standard je da ima 110 kalorija na 100 grama.

Riža na mlijeku ima 110 kalorija na 100 grama.

Kakve će biti nutritivne vrijednosti riže na mlijeku ovisit će o riži, ali i o drugim sastojcima. No, u osnovi ovo je desert koji je hranjiv, a porcija od 200 grama ima oko 220 kalorija.

Porcija riže na mlijeku od 200 grama sadrži 220 kalorija.

Riža na mlijeku

Popularnost riža na mlijeku može zahvaliti i svojoj relativno jednostavnoj pripremi. Jedan od osnovnih recepata za pripremu riže na mlijeku uključuje mlijeko, rižu i šećer. Riža se skuha u mlijeku, u koje se dodao šećer. U nekim receptima koristi se samo mlijeko dok se u nekim receptima stavlja različit omjer mlijeka i vode te se u kombinaciji mlijeka i vode sa šećerom kuha riža. Neovisno o varijacijama s malo sastojaka dobije se zanimljiv desert.

U nekim varijantama u rižu na mlijeku se dodaje vanilin šećer dok se u nekim kuhana riža na mlijeku posipa cimetom. Uz to riži na mlijeku se može dodati kompot, često se u receptima spominje kompot od višanja, ali mogu biti i drugi kompoti, kao i naribana čokolada. Varijacija je puno, te se lako može, ovaj u osnovi jednostavni desert, prilagoditi ukusu pojedinca. Čak i u varijanti kada želite od jednog deserta koji ste napravili u većoj količini, pripremiti u završnoj fazi nekoliko različitih varijanti prema željama više osoba. Dovoljno je prilikom serviranja u svaku zdjelicu dodati kao završni dio ono što netko preferira, te dobiti rižu na mlijeku posutu naribanom čokoladom, cimetom ili u voćnoj varijanti.

Riža na mlijeku je starinski recept, koji su kuhale mnoge bake, ali je popularan i danas. Osim što se radi od sastojaka koje mnogi često imaju kod kuće, te desert mogu jednostavno pripremiti, riža na mlijeku se može pronaći i kao gotov desert i kupiti na mnogim mjestima i od različitih proizvođača. Upravo i to govori o popularnosti ovog deserta.

Riža na mlijeku se može poslužiti kao topla ili hladna. Riža na mlijeku se može spremiti u frižider te koristiti sutradan. Riža na mlijeku je desert koji je odgovara djeci, ali i odraslima.

Za pripremu riže na mlijeku može se koristiti bijela, ali i smeđa riža. Dok je bijela uobičajena, brže se skuha i probavlja, smeđa je zdravija. Riža je u svakom slučaju izvor ugljikohidrata. Sadrži kalcij, vitamine, proteine…

Mlijeko za rižu na mlijeku se može koristiti uobičajeno kravlje mlijeko, manje ili više masno, ali i ono bez laktoze kao i biljna mlijeka. Mlijeko sadrži proteine, te osigurava aminokiseline dobre za oporavak tijela.

Kombinacija mlijeka i riže pomaže bržem oporavku tijela nakon tjelovježbe.

Često se kao dodatak riži na mlijeku koristi cimet. Cimet ima brojna djelovanja, djeluje protuupalno, može pomoći protiv gripe i viroza, može pomoći u snižavanju kolesterola u krvi, sniziti krvni tlak, sadrži antioksidanse, te uravnotežuje probavu.

Riža na mlijeku s cimetom može pomoći u mršavljenju, a posebno kada se konzumira nakon tjelovježbe, odnosno bavljenja sportom. Slično je i s konzumacijom riže na mlijeku za doručak.

Riža na mlijeku kalorije

Gotov desert riža na mlijeku se razlikuje prema sastavu i dodacima, rte se razlikuje i u broju kalorija koje ima, no one ne variraju puno. Uglavnom jedno pakiranje tj. jedna porcija riže na mlijeku ima 200 grama, iako se i to može razlikovati te je uvijek bolje provjeriti koliko grama sadrži pakiranje koje ste kupili.

Kalorije u riži na mlijeku prema vrstama riže na mlijeku donosimo u tablici kalorija:

Riža na mlijekukalorije na 100 grama:110kalorija
Zott Belriso mliječni desert s rižom čokoladakalorije na 100 grama:105kalorija
Zott Belriso mliječni desert s rižom s preljevom od višnjekalorije na 100 grama:111kalorija
Zott Belriso mliječni desert s rižom s preljevom od malinekalorije na 100 grama:112kalorija
Muller riža na mlijeku s čokoladomkalorije na 100 grama:110kalorija
Muller riža na mlijeku, jagodakalorije na 100 grama:103kalorija
Muller riža na mlijeku, pistacijakalorije na 100 grama:108kalorija
Muller riža na mlijeku, malinakalorije na 100 grama:106kalorija
Tablica: riža na mlijeku kalorije

Vezano: