20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Koliko kalorija se potroši vježbajući aerobik?

Koliko kalorija se potroši vježbajući aerobik?

 

Potrošnja kalorija prilikom izvedbe aerobnih aktivnosti najviše ovisi o intenzitetu tjelovježbe.

Radi li se o umjerenim aerobnim aktivnostima potrošnja je oko 300 kalorija po jednom satu aktivnosti, dok se potrošnja kalorija povećava s pojačavanjem intenziteta tjelovježbe, pa doseže sve do 500 kalorija po satu vježbanja kod vježbi izrazito velikog intenziteta.

Aerobik, bilo da idete na satove aerobika ili vježbate kod kuće (uz video ili sami) savršen je način za sagorijevanje kalorija.

Naravno ovo su samo općenite procjene. Koliko ćete kalorija sagorjeti vježbajući aerobik značajno ovisi i o vašem metabolizmu, konstrukciji tijela i kilaži.

Što je aerobik?

Iako je koncept vježbanja kojim se povećava opskrbljenost tijela kisikom poznat i od ranije, šezdesetih godina se počelo s popularizacijom aerobnih vježbi, da bi se sedamdesetih aerobik razvio kako stil vježbanja. Dodatno je populariziran videom Jane Fonda’s Workout koji je objavljen 1982.

Najveća prednost aerobika je što ojačava krvožilni sustav i samo srce, poboljšava njegovu učinkovitost i smanjuje broj otkucaja srca u mirovanju.

Potrošnju za ostale aktivnosti provjerite ispod:

Potrošnja kalorija po aktivnostima