8 načina da uživate u proljeću

8 razloga da uživate u proljeću

 

Kalendarski, a kako koji dan i temperaturom proljeće je započelo. Mnogim ljudima omiljena sezona. Proljeće donosi optimizam, buđenje prirode, lakšu odjeću, više sunca… Postoji mnogo toga što možete voljeti kod proljeća, a ovo su samo neke stvari.

-1- Toplije vrijeme –

Osjećaj sunca na licu, mogućnost da izlazite više iz stana, vedrije raspoloženje, više energije…

-2- Nova sezona –

Jeste li znali da je nekad nova godina počinjala 25. ožujka? Dosta ljudi još uvijek o proljeću razmišlja kao početku godine, a ne siječnju. U proljeće počinje prirodni novi ciklus.

-3- Cvijeće –

Cvijeće zaista dodaje ljepotu svakom interijeru i eksterijeru, a u proljeće sve cvjeta oko vas.

-4- Svjetlije boje –

S prvim znacima proljeća možete skinuti svoju tamnu odjeću i uživati u svijetlim bojama garderobe.

-5- Duži dani –

Kako proljeće bude odmicalo dani će biti sve duži, a noći kraće.

-6- Buđenje prirode –

Možda niste sentimentalni, ali buđenje prirode ne može nikoga ostaviti ravnodušnim.

-7- Uživanje pod vedrim nebom –

Nekim ljudima su zatvoreni prostori poput tamnice. Vani postaje sve toplije, a vi se možete šetati i zabavljati bez opterećivanja teškom odjećom.

-8- Optimizam –

Proljeće jednostavno čini ljude optimističnijima, entuzijastičnijima, imaju više energije i aktivniji su.

Izađite malo na zrak

U ovom modernom vremenu sve češće i sve duže boravimo u zatvorenim prostorijama, čime se sve više udaljavamo od prirode. Ipak, ono što nam je zaista potrebno ne možemo naći nigdje osim pod «vedrim nebom».

Šetnja parkom, izlet na planinu, vožnja bicikla obalom mora ili uz jezero učinit će nam više dobra nego novci koje bi zaradili provodeći vikend u kući za kompjutorom ili televizorom. 

Kako instinktivno znamo koliko je priroda dobra za nas, nije neobično da često osjećamo neki unutarnji poziv ili potrebu za njom. Znamo da će nas ona ispuniti snagom, energijom i optimizmom. No, ne mora smo vikend biti posebna prilika, uživati u prirodi možemo svaki dan, ali moramo je prvo primijetiti.

Zato svako jutro ako imate vremena prošećite do posla. Razgledajte susjedstvo. Primijetite svaku biljku – svaki cvijet i svako drvo. Ignorirajte ostale, a osjetite samo njihov miris i šum.
Povezivanje s prirodom i prijateljstvo s njom podsjeća nas da nikad nismo sami, da je uvijek tu oko nas nešto živo i spremno da nam pomogne.

Ostavite komentar

*