Za koliko dana je proljeće 2024.

Za koliko dana je proljeće 2022.

Za koliko dana je proljeće 2024.

Proljeće je omiljeno godišnje doba mnogih ljudi. Proljeće ove godine započinje 20. ožujka i završava 20. lipnja kada počinje ljeto.

Proljeće počinje za:

36

dana.

Iako ste vjerojatno učili kako proljeće počinje 21. ožujka, činjenica da ove godine proljeće zapravo započinje 20. ožujka može vas zbuniti, ali nije iznenađujuća. Proljeće astronomski započinje na proljetni ekvinocij, ravnodnevnicu, kada su dan i noć jednaki, odnosno kada svijetli dio dana traje 12 sati, jednako kao i tamni dio dana. Zapravo, proljeće koje započinje 21. ožujka za svoga života vjerojatno više nećete vidjeti, jer sljedeći put proljeće će započeti 21. ožujka tek 2101.

Proljeće je vrijeme kada se mi i sve oko nas budi iz zimske uspavanosti. Dani postaju sve dulji i dulji, te više vremena imamo za ono što volimo. Čini se kako zemlja i priroda oko nas započinju disati punim plućima, donoseći pozitivno raspoloženje i optimizam svima koji žele. I bez obzira što proljeće dolazi iznova svake godine, nikada se ne možemo zasitit njegove ljepote i njegovog optimizma. To je razdoblje kada se mnogi zaljubljuju, pričaju bez razmišljanja, pretvaraju svoje planove u djela, rade i govore ono što inače ne bi. Proljeće je doba godine kada smo istinski svoji, bez sputavanja i ograničenja, kada sa sebe skidamo teške zimske kapute, a iz sebe izbacujemo teške zimske misli. Mnogo baš kroz proljeće imaju potrebu očistiti dom, ali sebe, proći kroz kuru proljetnog čišćenja, ići na dijetu, promijeniti svoje navike i sve ono što im otežava tijelo i dušu. Proljeće nas inspirira na promjenu, na ponovno rađanje ideja, perspektiva, obnavljanje prijateljstva i stvaranje novih. Proljeće nam sugerira da se i mi možemo baš poput zemlje mijenjati, otvarati novim idejama, ostaviti one stare u zaboravu.

Proljeće je idealno godišnje doba za započinjanje novih aktivnosti, buđenje iz zimske pospanosti, jer je proljeće doba godine u kojem se sve budi i sve oživljava. Životinje se bude iz zimskog sna, a stabla se bude i cvjetaju. Ispod su neki članci koji vam mogu pomoći da što ljepše i korisnije provedete ovo razdoblje kako bi proljeće i vama bilo najljepše razdoblje u godini.

Bez obzira slavili proljeće kalendarski, astronomski ili duhovno svi ćemo osjetiti kako je u zraku i među ljudima osjećaj novih početaka, uzbuđenja zbog novog rađanja prirode i svega onoga što nas očekuje u razdoblju pred nama.

Proljeće je izazovno razdoblje za sve ljude, potiče nas za ostavimo iza sebe prošlost kojom se ne ponosimo i pokušamo biti otvoreni za sve nove prilike pred sobom. Ipak, nepredvidivo i ćudljivo raspoloženje je ono na što trebamo biti spremni, svjesni da će ga proljetne radosti s lakoćom nadvladati.

U životu se proljeće povezuje s mladim godinama i mladenačkom razigranošću, a vi ga možete povezati s buđenjem te iste u sebi. Vjetar i kiše tipične za proljeće su ono što obilježava i tinejdžerske dane, ostavljajući djecu nesigurnima i izloženima, ali opet s ljepotom i naznakama ljeta i toplijeg doba, kada se vremenski uvjeti smiruju, te vrijeme postaje sve predvidljivije. Proljeće je divlje i nije zapravo lagano, tada se priprema zemlja za sve ono što će se raditi u sljedećim mjesecima, međutim, većina će se složiti da nema ljepšeg godišnjeg doba od proljeća bez obzira na sve poteškoće i iznenađenja koja sa sobom nosi.

Kako uživati u proljeću i pobijediti proljetni umor [ ZDRAVLJE ] – COVER magazin.com

6 savjeta da se zaljubite ovog proljeća [ LJUBAV ] – COVER magazin.com

Proljetno čišćenje u skladu s Feng Shuiem – COVER magazin.com

5 najvažnijih modnih trendova za proljeće – Moda (covermagazin.com)

Sanjati PROLJEĆE – COVER magazin.com