28. ožujka 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

6 savjeta da se zaljubite ovog proljeća [ LJUBAV ]

6 savjeta da se zaljubite ovog proljeća

6 savjeta da se zaljubite ovog proljeća

Ako pogledate pažljivo svoj život čini li vam se da vam nešto nedostaje? Možda vam je život savršen, ali vam se čini kako bi bio još ljepši da pokraj sebe imate pravu ili pravog.

Ako želite poboljšati svoj ljubavni život tada su ovi savjeti za vas.

-1- Nemojte uspoređivati

Kada upoznajete oko sebe potencijalne partnere nemojte ih stalno uspoređivati s prošlim vezama. Kada uspoređujete osobe koje upoznate s bivšim ljubavima propuštate priliku upoznati najbolje kvalitete koje ta osoba ima. Promatrajte novu osobu kao cjelinu, usredotočite se na njene najbolje kvalitete umjesto da primjećujete što joj fali.

-2- Partnera je lijepo imati, ali nije nužno

Pronaći ljubav je ultimativni lijek za usamljene, ali ljubav dolazi u toliko različitih formi. Morate osvijestiti da ste kompletna osoba i bez partnera, ako ste okruženi obitelji, prijateljima i drugim osobama koje su vam bitne.

Jednako koliko ulažete u pronalazak partnera ulažite i u ostale odnose.

-3- Izbjegavajte beznačajan seks

Ako tražite ljubav, a ne samo kasnonoćnog ljubavnika nemojte forsirati intimnost prerano. Umjesto da vas to približi to će zakomplicirati stvari. Naravno ne postoji jedinstvena formula. Seksualna kemija različito je pozicionirana na ljestvici prioriteta, ali prerano je gotovo uvijek pogrešno.

-4- Očistite se od prošlosti i krenite dalje

Vjerojatno niste bili anđeo u prošlim vezama, ali ako prihvatite svoje pogreške i promašaje i krenete mirnije savjesti dalje, imat ćete više uspjeha u novim vezama. Ne trebate pričati o svim detaljima iz prošlosti, ali ni stidjeti se je. Prihvatite da je prošlost bila prošlost i u nova poznanstva krenite kao ono što ste sada. Nema potrebe da se sjećate prošlosti, a ni da o njoj pričate novom partneru. Također, nemojte pričati ni o bivšim ljubavima u društvu. Čovjek ne može pobjeći od svoje prošlosti, ali nema ni potrebe da je vuče sa sobom kao teret. Čak i ako vas svaki žuti automobil ili bilo koja druga stvar podsjeti na (ne)sretna vremena s bivšim, nemojte to naglas izgovarati. Ako baš nema neke velike potrebe nemojte pričati o bivšim vezama.

-5- Smanjite kriterije

Zamislite da trebate kupiti hladnjak. Idete od dućana do dućana i ni jedan nema sve ono što ste zamislili. Na kraju napravite kompromis i kupite neki odgovarajući. Neki ljudi mogu savršeno dobro funkcionirati bez hladnjaka, ali ako vi želite hladnjak i ne možete naći takav kakav želite, jedina opcija je spuštanje kriterija i da kupite onaj koji se nudi.

-6- Budite spremni se vezati

Nemojte se pretvarati da vam ljubav nije bitna ako je tražite. Ako je vaš cilj pronaći ljubav, tada ne možete izlaziti istovremeno s tri osobe i čekati da se samo od sebe iskristalizira koja je za vas. Morate sami donositi odluke i stajati iza njih.