Brza AMERIČKA DIJETA – 3 kg u samo 3 dana

Brza AMERIČKA DIJETA – najmanje 3 kg u samo 3 dana

Ako tražite brzu dijetu kojom ćete u kratko vrijeme smršaviti nekoliko kilograma, američka dijeta vjerojatno je najbolji odabir, dapače, tvrdi se kako s ovom dijetom možete smršaviti i više od tri kilograma u tri dana, a istovremeno pozitivno djelovati i na svoje zdravlje. Cijela američka dijeta se temelji na jednostavnom dijetnom planu pri kojem biste trebali izgubiti 3 kilograma.

Ova dijeta poprilično je zahtjevna i restriktivna dijeta, ali omogućava gubitak jednog kilograma svaki dan. Budete li je se striktno pridržavali možete očekivati kako ćete svaki dan biti mršaviji za jedan kilogram.

Američka dijeta jelovnik

Američka dijeta temelji svoj jelovnik na određenim namirnicama, te bi iz svake grupe namirnica trebalo odabrati po jednu namirnicu i pojesti jednu porciju dnevno. Drugi sastojci nisu dozvoljeni, te se hrana ne smije začinjavati ili dodavati umaci.

Ispod su 4 popisa (skupine namirnica), sa svakog popisa ćete odabrati jednu namirnicu za svaki dan i pojesti jednu porciju. Ukupno ćete dnevno pojesti 4 porcije kroz 4 obroka.

Možete hranu samo posoliti, a od svih načina pripreme dozvoljeno je samo kuhati namirnice. Nije dozvoljeno dodavati ulje ili pržiti hranu.

Voće: grejp, breskve, jagode, dinje i jabuke

Povrće: repa, grah, mrkva, cvjetača, cikla, kupus i brokula

Mliječni proizvodi: svježi sir i posni sir

Proteini: tuna, jaja, perad bez kože, nemasni komadi govedine i svinjetine

+

Pića: crna kava, nezaslađeni čaj

Primjer jelovnika na američkoj dijeti

1.dan ćete pojesti za doručak porciju jagoda. Za ručak ćete pojesti porciju graha. Za međuobrok ćete pojesti komadi sira. Za večeru ćete pojesti porciju tunjevine.

Ne zaboravite piti dovoljno vode, te popiti dnevno jedan kvalitetan multivitamin.

Porcije se definiraju za voće ili jedna voćka većeg voća ili šaka sitnijeg voća. Možete kao mjeru uzeti šalicu od 2 dl, te nasjeckati voće na kockice ili komade, te bi porcija bila koliko stane u jednu šalicu.

Porcija povrća je jedna šalica od 2 dl, kuhanog povrća.

Porcija sira su otprilike dvije velike žlice, odnosno dva komada sira veličine Zdenke (Zdenka sir u ovoj dijeti nije dozvoljen, koristi se samo kao usporedba veličine).

Porcija mesa je obično komad mesa veličine vlastitog dlana.

Za što jednostavnije upute uzmite da je jedna porcija veličine dlana ako se radi o komadu (u pravilu mesu) ili ono što stane u dlan ako se raid o sitnim namirnicama.

Američka dijeta iskustva

Prema iskustvima oba koje su bile na ovo j dijeti, ona je jako teška za pridržavanje. Mnogi su izjavili kako je zapravo nemoguće pridržavati je se u potpunosti. Međutim, ako uspijete, ona zaista vodi do gubitka tri kilograma u tri dana. Velika mana je što nakon ta tri dana često osobe „navale” na hranu pa povrate bar pola od tih tri kilograma. Međutim, ako ste ustrajni i nakon američke dijete ćete se vratiti normalnoj prehrani, a ne prejedanju ova dijeta bi mogla biti učinkovita za vas.

Za ovu dijetu nema provedenih zdravstvenih istraživanja, ali ukoliko je se pridržavate samo tri dana, te unosite dovoljno tekućine, ova dijeta ne bi trebala predstavljati zdravstveni rizik, uz uvjet da poznajete svoje tijelo i prekinete dijetu na prvi znak bilo kakvih smetnji.

Američka dijeta – svakog dana mršaviji za jedan kg –

Američka dijeta: svakog dana mršaviji za jedan kg je vrsta američke dijete koja bi se mogla provoditi na duge staze. Američka dijeta svoje korijene vuče iz keto dijete i mesne dijete, te se u verzijama američke dijete koja bi se trebala provoditi na duge staze zapravo preporučuje izbacivanje svih vrsta ugljikohidrata, a ne ograničavaju se namirnice koje jedete, osim ugljikohidrata. U tom slučaju biste trebali dobro poznavati nutricionističke vrijednosti namirnica, te paziti da ne unosite uopće ugljikohidrate. Kada provodite ovu dijetu duže vremena baš kao u keto dijeti ne treba pratiti količinski koliko jedete, nego samo da su ugljikohidrati potpuno eliminirani. Međutim, kako ugljikohidrate obični ljudi vežu uz kruh, tjesteninu, kolače i slatkiše, treba napomenuti da su i mnoge druge namirnice bogate ugljihidratima, te da nije jednostavno napamet bez proučavanja tablica znati što se smije, a što ne jesti u američkoj dijeti.

Želite li zapravo provoditi američku dijetu na duge staze, trebali bi zapravo više se informirati o keto dijeti i nju provoditi, jer će vam tada biti lakše pronaći i jelovnik, i ideje za kuhanje kao i recepte.

Sve o keto dijeti

Vezano: