10 odličnih savjeta za zdravije srce

10 odličnih savjeta za zdravije srce

10 odličnih savjeta za zdravije srce

10 odličnih savjeta za zdravije srce

O zdravlju srca često ne razmišljamo dok se ne pojave određeni problemi, no, nekim promjenama možete utjecati na zdravlje srca dugoročno. Normalan broj otkucaja srca odrasle osobe u stanju mirovanja je između 60 i 100, dok bi najbolje bilo biti rasponu 60-70 otkucaja srca u minuti.

Neke od ovih stvari i navika su dobre i općenito za zdravlje te ćete uvodeći ih u svoju rutinu općenito djelovati na bolje zdravlje organizma.

Odrasle osobe bi prema nekim preporukama trebale imati najmanje 150 minuta tjedno umjerenih aktivnosti. Te 2 puta tjedno treninge istezanja i snage. Više: Da li hodanje i brojanje koraka može zamijeniti vježbanje? 

  • Pazite na svoju težinu, idealna tjelesna težina  nije samo jedan broj kojeg se morate pridržavati. I tablici indeksa tjelesne mase možete vidjeti da raspon od 20 do 25 znači normalnu tjelesnu težinu. Izračunajte koja je vaša idealna tjelesna težina te pokušajte biti što bliže ili u normalnom rasponu indeksa tjelesne mase. Više: Indeks tjelesne mase – KALKULATOR i vizualni prikaz pretilosti – ITM 
  • Pazite na konzumaciju šećera te provjerite svoju razinu šećera u krvi.
  • Uvedite ribu u tjedni plan prehrane.
  • Smijte se. Smijeh je dobar za srce ali i za mnoge druge stvari.
  • Pijte dovoljno tekućine. Ako mislite da ne pijete dovoljno ili želite to provjeriti pijte vodu iz boce, ili dolijevajte u čašu vodu iz boce kako biste točno znali koliko ste popili.
  • Smanjite unos soli.
  • Tamna čokolada – ovo vam ne bi trebalo biti teško uvesti u rutinu, a jedan red tamne čokolade je dobar za srce.

Vezano:

Otkucaji srca prema dobi-koji je normalan, nizak i povišen puls [ ZDRAVLJE ]