Kako životopis ne treba izgledati [ KARIJERA ]

Kako životopis ne treba izgledati

Kako životopis ne treba izgledati

Kako životopis ne treba izgledati

Životopis vas predstavlja u prvom kontaktu s potencijalnim poslodavcem i bitno je da to napravi na pravi i najbolji način. Ako želite imati moderan životopis možete izgled životopisa prilagoditi sebi i svom stilu, ali postoje određene stvari na koje možda ne obraćate pažnju, a da stvaraju kod čitanja problem. U tom slučaju će sam izgled životopisa negativno utjecati na dojam te bitne informacije iz životopisa neće doći do osobe koja bi ih trebala pročitati.

Ovo su neke od stvari na koje biste trebali obratiti pažnju:

Izbjegavajte velike blokove teksta. Bez natuknica, samo jednoličan tekst je prilično zahtjevan i kompliciran za čitanje, te postoji mogućnost da će netko tko samo preleti preko životopisa preskočiti bitne stavke i možda vas neće pozvati na razgovor za posao,

Pazite na format životopisa. Ako se traži određeni format tada pošaljite kakav se traži, no ukoliko nema zahtjeva najbolja opcija je PDf format. Na taj način će životopis izgledati isto kod vas i kod osobe koja čita. U drugim slučajevima ako ne koristite iste programe postoji mogućnost da se doslovno životopis razleti, odnosno da ne bude adekvatno posložen i prikazan.

Životopis koji je teško čitati. Ovo se može odnositi na mala slova, općenito bi najbolje bilo koristiti standardne fontove i veličinu 10 do 12.
Boja slova neka bude čitka i jasna, najbolje crna, ali nemojte koristiti svijetle boje i zatamniti podlogu.

Vezano:

Kako izgleda moderan i kvalitetan životopis [ KARIJERA ]

Kako napisati životopis? [ KARIJERA ]

30 odličnih savjeta za razgovor za posao [ KARIJERA ]