19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Na dijetu krećite kad ste neurotični

Na dijetu krećite kad ste neurotični

Na dijetu krećite kad ste neurotični

Istraživanje je pokazalo da je neurotičnost direktno povezana sa uspjehom dijete za mršavljenje. Najviše od svih drugih osobina uključujući samokontrolu.*
Istraživanje koje je obuhvatilo dvije skupine sudionika, jedna skupina je pratila program brze dijete odnosno programa jako sniženog unosa kalorija, dok je druga skupina pratila režim spore zdrave dijete.*
U obje grupe se uspoređivao utjecaj osobnosti i karakteristika na rezultate mršavljenja i uspjeh dijete.

Kod sudionika spore zdrave dijete nije bilo povezanosti između osobnosti i rezultata dijete, odnosno promjena u tjelesnoj težini ili u indeksu tjelesne mase.

Uočena povezanost između karakteristika, osobnosti i gubitka kilograma odnosno smanjenja indeksa tjelesne mase kod sudionika koji su primjenjivali program brze dijete bila je vidljiva. Pozitivna korelacija je uočena između neurotičnosti i gubitka kilograma na brzoj dijeti.

Ono što je donekle iznenađujuće je da u ovom istraživanju samokontrola i savjesnost nisu imali neki značajan utjecaj na gubitak kilograma niti kod brze niti kod spore dijete.

Rezultati istraživanja su bili iznenađujući jer se očekivalo da će osobine samokontrole biti povezana sa rezultatima mršavljenja, posebno kod spore zdrave dijete.

Vezano:

30 vrsta dijeta za mršavljenje s planovima dijeta

Najjednostavnija BRZA DIJETA – 5 kg u 5 dana

Zdrava dijeta