19. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Kako ste riješili sukob na poslu – pitanja na razgovoru za posao [ KARIJERA ]

Razgovor za posao često osim pozitivnih pitanja i situacija uključuje i razgovor o negativnim temama. Može se pojaviti...

Pitanja na razgovoru za posao

Kako ste riješili sukob na poslu – pitanja na razgovoru za posao

Razgovor za posao često osim pozitivnih pitanja i situacija uključuje i razgovor o negativnim temama. Može se pojaviti varijanta pitanja: Opišite situaciju koja vas je naljutila na poslu i kako ste se postavili?

Negativne situacije većinom se pokušava brže zaboraviti, a rijetko se o njima želi razgovarati pred nekim na koga se želi ostaviti dobar dojama. No, upravo zbog toga su takva pitanja nezaobilazna.

Ovim pitanjem žele vidjeti kako se postavljate prema negativnim situacijama, kako ih prepričavate i kako u njima reagirate.

Kod prepričavanja ovakve situacije ne treba ulaziti u detalje. Bitno je iznijeti neku situaciju i način reagiranja u toj situaciji, fokusirajte se više na način rješavanja situacije nego na opis problematične situacije.

O ovom pitanju je potrebno unaprijed dobro razmisliti budući da će vas što god da spomenete vjerojatno dodatno pitati detalje.
Ako kažete da niste imali sukoba, djelovat će neiskreno, većina pretpostavlja da se u određenom razdoblju moraju pojaviti određeni sukobi.

Istovremeno, ukoliko previše žustro raspravljate o sukobu na prošlom poslu, nećete ostaviti dobar dojam. A ako kažete da smirenim načinom izbjegavate sukobe, djelovat ćete neiskreno.
Potrebno je pronaći određen situaciju koju možete opisati, a da istovremeno se ne uključite u opisivanju situacije previše negativno. Paradoks ovog pitanja je da nije dobro ukoliko nemate što reći, ali istovremeno nećete dobiti bodove ako žustro pričate o nekom sukobu.

Vezano:

Odlični savjeti za razgovor za posao – [ KARIJERA ]

45 najčešćih pitanja na razgovoru za posao [ KARIJERA ]