20. travnja 2024.

COVERmagazin.com

Suvremeni lifestyle portal: kultura, civilizacija, uspjeh, produktivnost, održivost, priroda, okoliš, vrijednosti, folklor, običaji, baština, tradicija, inspiracija za zdravu prehranu i mnogo više.

Čaj od maslačka za mršavljenje i protiv celulita

Čaj od maslačka je poput mnogih čajeva bogat hranjivim sastojcima, a sadrži malo kalorija...

Čaj od maslačka za mršavljenje

Čaj od maslačka za mršavljenje i protiv celulita

Maslačak je vrlo rasprostranjena biljka, a tradicionalno se koristi za mnoge probleme. Iako mnogi maslačak smatraju korovom, od cvijeća, lišća pa i korijena se može raditi čaj. Čaj od maslačka ima protuupalna svojstva, može djelovati na snižavanje krvnog tlaka, jačati imunološki sustav… Jedna od prednosti čaja od maslačka je i njegovo djelovanje protiv celulita i za mršavljenje.

Čaj od maslačka za mršavljenje

Čaj od maslačka je poput mnogih čajeva bogat hranjivim sastojcima, a sadrži malo kalorija. Konzumiranje čaja od maslačka odnosno ako s njim zamijenite neka druga kalorična pića možete smanjiti unos kalorija, te na taj način utjecati na smanjenje tjelesne težine.

Čaj od maslačka je dobar izvor vitamina i minerala, sadrži kalcij, magnezij, mangan, željezo, cink… Uz to maslačak sadrži proteine i ugljikohidrate, s tim da ima malo šećera a dosta vlakana.

Osim toga čaj od maslačka je diuretik, te pomaže u rješavanju nakupljene vode. Čaj od maslačka je dobar za detoksikaciju organizma. To su neke od njegovih glavnih prednosti koje se odnose na gubitak kilograma.
Čaj od maslačka je prvenstveno dobar na početku mršavljenja jer pomaže u rješavanju nakupljene vode. Upravo zbog toga on se treba više koristiti kao nadopuna dijetnom planu i vježbanju.*

Čaj od maslačka ukoliko se pije prije obroka stimulira izlučivanje želučane kiseline što pomaže u razgradnji masti i kolesterola.*

Priprema čaja od maslačka za mršavljenje

Jednu žličicu čaja od maslačka preliti s 0,2 l ključale vode. Ostaviti poklopljeno 5 minuta. Procijediti ili izvaditi vrećicu čaja od maslačka. Konzumirati toplo.

Kada piti čaj od maslačka za mršavljenje?

Općenito se preporučuje ne piti čaj od maslačka uz obrok nego između obroka.

Koliko piti čaja od maslačka za mršavljenje?

Dnevna količina je 2-3 šalice. Piti svježe pripremljen čaj od maslačka.

Korištenje biljaka odnosno čajeva, pa tako i čaja od maslačka kao pomoć pri mršavljenju može biti od koristi. No, uglavnom one ne mogu same odraditi proces mršavljenja nego ih treba kombnirati uz promjenu prehrane, dijetni plan i uz tjelovježbu.

Ipak, bez obzira na potencijalne koristi čajeva, tako i čaja od maslačka, ne treba s njim pretjerivati, niti uvoditi istovremeno više različitih čajeva za mršavljenje.

Čaj od maslačka protiv celulita

Maslačak je ljekovita biljka s mnogim svojstvima. Maslačak može pomoći kod visokog kolesterola, probavnih smetnji, zadržavanja vode i kod celulita.

Celulit je mnogima problem, te ovaj čaj može istovremeno djelovati na poticanje mršavljenja i smanjivanje celulita. Uz to maslačak se veže i uz ljepotu kože.

Borba protiv celulita nikad nije ni jednostavna ni lagana. Celulit se pojavljuje kod mnogih žena neovisno o težini i kilaži. Na pojavu celulita utječu mnogi faktori, od genetike, do prehrane, stila života i tjelovježbe.

Biljni čajevi protiv celulita teško mogu sami riješiti problem celulita, no, mogu pomoći uz promjenu prehrambenih navika, više tjelovježbe i kretanja, te masažu.

Čaj od maslačka potiče izbacivanje toksina iz tijela, poboljšava cirkulaciju i smanjuje zadržavanje tekućina u tijelu. Često je pojava celulita povezana sa lošom cirkulacijom i zadržavanjem tekućine, te tu može pomoći čaj od maslačka.

Priprema čaja od maslačka protiv celulita

Jednu žličicu čaja od maslačka preliti s 200 ml vode, poklopiti, te ostaviti da odstoji 5 do 10 minuta. Procijediti i konzumirati topla čaj tri puta dnevno.

Koliko piti čaja od maslačka protiv celulita?

Dok provodite kuru čaj od maslačka se pije tri puta dnevno svježe pripremljen.

Čaj od maslačka i kalorije

Šalica čaja od maslačka ima 25 kalorija. Ne radi se o čaju koji nema kalorija, ali ih ima relativno malo.

Sažetak

Čaj od maslačka pomaže detoksikaciji organizma, on je diuretik koji potpomaže izbacivanje vode i smanjuje zadržavanje vode, te se njegovo djelovanje može očekivati kako na mršavljenje tako i na smanjenje celulita.

Vezano: