Čaj od maslačka za mršavljenje

13. siječnja 2021. By COVER magazin

Čaj od maslačka za mršavljenje

Čaj od maslačka za mršavljenje

Maslačak je vrlo rasprostranjena biljka, a tradicionalno se koristi za mnoge probleme. Iako mnogi maslačak smatraju korovom, od cvijeća, lišća pa i korijena se može raditi čaj.

Čaj od maslačka je poput mnogih čajeva bogat hranjivim sastojcima, a sadrži malo kalorija. Uvođenje čaja od maslačka odnosno ako s njim zamijenite neka druga kalorična pića možete smanjiti unos kalorija te na taj način utjecati na smanjenje tjelesne težine.

Čaj od maslačka je dobar izvor vitamina i minerala, sadrži kalcij, magnezij, mangan, željezo, cink… Uz to maslačak sadrži proteine i ugljikohidrate, s tim da ima malo šećera a dosta vlakana.

Osim toga čaj od maslačka je diuretik, te pomaže u rješavanju nakupljene vode. Čaj od maslačka je dobar za detoksikaciju organizma. To su neke od njegovih glavnih prednosti koje se odnose na gubitak kilograma.
Čaj od maslačka je prvenstveno dobar na početku mršavljenja jer pomaže u rijšavanju nakupljene vode. Upravo zbog toga on se treba više koristiti kao nadopuna dijetnom planu i vježbanju.*

Čaj od maslačka ukoliko se pije prije obroka stimulira izlučivanje želučane kiseline što pomaže u razgradnji masti i kolesterola.*
Općenito se preporučuje ne piti čaj od maslačka uz obrok nego između obroka.
Dnevna količina je 2-3 šalice.

Vezano:

Čaj od maslačka – djelovanje i priprema čaja

Čajevi

Čajevi za mršavljenje

30 dijeta za mršavljenje s planovima dijeta